Ježek skončil na Lochotíně už podruhé v nezabezpečené rouře

Dvakrát za letošní léto skončil ježek na plzeňském Lochotíně v nezabezpečené rouře. Poprvé ho šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň z roury odvětrání od suterénu panelového domu v Manětínská 75 vytahoval 16. července.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tenkrát ho zcela náhodně našel mladík, který šel kolem, a díra v betonu ho zaujala. "Ježka jsem vyndal a vypustil u zahrádek nedaleko sídliště," říká Makoň. 

V pondělí 4. 9. 2017 však pro něj do stejné díry jel Karel Makoň zas. Tentokrát mladíkova sestra Barbora šla ukázat kamarádce díru, kde její bratr ježka našel. Obě děvčata byla překvapena, že tam byl ježek zase.

V obou dvou případech byl dospělý ježek naštěstí živý a v kondici. Teď může mezi ježky mluvit o štěstí, protože se mu tato díra mohla stát
osudnou, jako tomu je v případech, kdy zvíře v šachtě, bazénu, sudu, studni, melioraci, komínu či odvětrání nikdo nenajde.

"Proto je důležité všechny takovéto pasti zabezpečit úplně stejně, jako jsem to nakonec udělal místo společenství vlastníků panelového domu já. Oba dva případy najdete na přiložených fotografiích," dodává zvířecí záchranář.

foto: desop

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka