Jitka Čvančarová si užila vodácký výlet na Otavě

O víkendu 17. - 19. července se uskutečnila první zastávka projektu Jedeme řeky, která proběhla na řece Otavě. Mezi řady vodáků se zařadila zpěvačka Lenka Nová, herečka Jitka Čvančarová a choreograf Petr Čadek.

Cílená propagace v Plzni

Ti vyrazili odvážně na sjíždění řeky a také se postarali o výjimečný večer plný zábavy ve vodáckých kempech. Svým písničkářským umem přispěl také zpěvák Kristián Komedie ze skupiny FANFAN. Akce proběhla v rámci letní roadshow Mapy.cz.

Najít volný víkend v nabitém festivalovém létě není pro hudební interprety nic jednoduchého, zpěvačce Lence Nové se to naštěstí podařilo. Na řeku Otavu se sice nakonec s dcerou Kačenkou vydat nestihla, u táboráku ale večer zazpívala nejen několik svých písní, zazněla také jedna vodácká, kterou připravila společně s kytaristou Michalem Pelantem. Program u táboráku si přišlo užít několik desítek vodáků obývajících kemp Osada Luh Sušice, kde se první noc v rámci projektu Jedeme řeky stanovalo. „Osobně mám ráda komornější akce, než obří festivaly, takže mi přijde jako dobrý nápad pozvat muzikanty a vodáky k jednomu ohni. Pro všechny zúčastněné to byl myslím příjemný zážitek. Vodáci si poslechli moji muziku opravdu zblízka a my jsme zase obnažili naše písničky na základní sestavu kytara a zpěv. Líbilo se tam i mojí dceři, kterou jsem poprvé vyvezla bez chůvy na koncert,” pochvalovala si netradiční koncertní atmosféru Lenka.

Populární herečka Jitka Čvančarová se i přes tropické teploty vydala odvážně na sjíždění řeky společně s manželem a profesionálním choreografem Petrem Čadkem o den později 18. července. Přestože měla dvojice několikrát namále a moc nechybělo, aby se „cvakli“, zvládli vše bez problémů a s úsměvem na rtech. „Spolu jsme na vodě byli úplně poprvé. Já jsem vodu nikdy nejela a Petr říkal, že byl naposledy před deseti lety. Byli jsme z toho nadšení. Příští léto určitě pojedeme i s naší Elenkou,“ dodala k vodáckému dobrodružství Jitka Čvančarová.

Program obou večerů obohatil svým vystoupením i Kristián Komedie z kapely FANFAN. Kromě autorských písní se nebránil ani těm osvědčeným táborákovým, které si s ním s chutí návštěvníci kempu zazpívali. Jak bude na uplynulý víkend vzpomínat? „Seznámil jsem se s úžasnou zpěvačkou a individualitou Lenkou Novou a i druhý večer s Jitkou Čvančarovou a Petrem Čadkem byl neméně pohodový. Akce proběhla nad rámec mých neskromných očekávání a dokázal bych si představit trávit takhle celičké léto.” 

Projekt Jedeme řeky 2015 je součástí letní roadshow, kterou si na letošní léto přichystala společnost Seznam.cz. Cílem aktivity, která probíhá každý letní víkend, je ukázat veřejnosti, že Mapy.cz umí více, než jen naplánovat cestu z bodu A do bodu B. S pomocí nového Plánovače výletů získají turisté výletní okruh se zajímavými místy na jedno kliknutí, a to kdekoliv v České republice. Nově navíc na Mapy.cz naplánujete i samotný výlet po řece. Více informací o samotné roadshow Mapy.cz, která probíhá od konce června až do začátku října, a jejích jednotlivých zastávkách naleznete na tomto odkazu. Další zastávkou roadshow bude festival Benátská! v Liberci, který se uskuteční 23. - 26. července.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka