Již pátý sociální automobil získali v Plzni

Zcela nový vůz značky Dacia Dokker mohou nyní využívat pracovníci a klienti agentury Domovinka v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Slavnostní předání automobilu proběhlo v úterý 7. května za účasti zástupců dané organizace a poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje. Vozidlo zaměstnanci zařízení využijí v rámci terénní pečovatelské služby a při dalších podpůrných aktivitách.

Plzeňská organizace poskytující mimo jiné i terénní pečovatelskou službu, která pomáhá seniorům a občanům se zdravotním hendikepem, obdržela svůj druhý vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Sociální zařízení Domovinka získalo v celkovém pořadí již 768. automobil. V rámci tohoto projektu pak bylo v Plzni předáno už páté vozidlo. „Ve většině sociálních zařízení pečujících o seniory či hendikepované je vozový park ve velmi špatném technickém stavu a vozidla neodpovídají standardům pro přepravu nemocných. Tato zařízení pak mohu získat nové auto jen prostřednictvím charity či sponzorství, což ale nepřichází denně, proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a nějak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Na financování vozidla se podílelo asi 43 subjektů napříč obory od velkých firem až po nejmenší jednotlivce z místních obyvatel i přilehlého okolí.

O projektu Sociální automobil
Za spoluúčasti firem a společností se poděbradská reklamní agentura Kompakt snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí. Projekt stojí na systému tzv. „reklamy na kolech“ a spočívá v tom, že jednou v roce přejde obchodní zástupce na tento projekt a po dobu tří měsíců získává firmy, které jsou ochotné přispět na dobrou věc a chtějí se podílet na přípravě automobilu, jenž poputuje do některého ze sociálních zařízení. Daná organizace tak získá nejen dobrý pocit za svou dobročinnost, ale i reklamu na vozidle, které je na silnicích všem na očích.
Od roku 1997, kdy byla zahájena realizace tohoto projektu, se za pomoci firem a společností po celém území ČR podařilo předat již přes 760sociálních automobilů.Vzhledem k zahraničnímzkušenostem byl doposud tento projekt postaven na vozech Renault Master, Renault Kangoo a Dacia Dokker.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka