Jízdenka v MHD v Plzni může být díky platbě přes novou mobilní aplikaci levnější

Cestující v plzeňské MHD od října 2017 do konce března 2018 ušetří 5 korun z každé jednotlivé jízdenky, pokud při placení využijí mobilní aplikace Moje Plzeňská jízdenka a digitální peněženku Masterpass.

Cílená propagace v Plzni

Sleva za jízdenku ve vnitřní zóně Plzně může činit i desítky procent a ve vnější části města převyšovat i polovinu. Akci připravily Plzeňské městské dopravní podniky a společnost Mastercard. Od dubna příštího roku bude pak cena stejná jako při zakoupení v samoobslužných terminálech ve vozech MHD.

Aby mohl cestující službu využívat, musí si stáhnout obě mobilní aplikace Moje Plzeňská jízdenka a Masterpass od Mastercardu, v níž si zaregistruje svoji bankovní kartu. Platební karta nemusí být jen společnosti Mastercard, ale i jiná. Platby za jízdenky se strhávají přímo z účtu, k němuž je karta vystavena.

Při nákupu jízdenky provede uživatel následující kroky:

1)  spustí aplikaci Moje Plzeňská jízdenka
2)  použije volbu košík
3)  vybere jízdenku dle územní a časové platnosti
4)  potvrdí úhradu prostřednictvím MasterPass
5)  zobrazení zakoupené jízdenky a časová platnost jízdenky nastane asi dvě minuty po nákupu, v aplikaci je vidět „odpočítávání času počátku platnosti“

Všechny informace jsou k dispozici také na stránce: www.mastercard.cz.

Plzeň patří v oblasti moderního a pohodlného placení v České republice k lídrům. Platit bezkontaktně za jízdenky ve všech vozech MHD je možné v Plzni od poloviny roku 2015. Počet transakcí platebními kartami díky jednoduchosti a rychlosti neustále roste a opakovaně převyšuje měsíčně stotisícovou hranici.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.10.2017 06:23



mhd
0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka