Kádr Indiánů posílí gólman Miroslav Svoboda i americký obránce Jones, Hollweg to v létě zkusí

Konec spekulací. Plzeňský tým začíná nabírat konkrétních obrysů před začátkem přípravy na nový extraligový ročník 2017/18.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na západ Čech přichází v první fázi čtveřice nových hráčů, jeden z nich však nový není. Tým naopak opouští hned devět hráčů.

Novou akvizicí do brankoviště indiánů je Miroslav Svoboda. Gólman, který se v uplynulém ročníku stal jednou z výrazných postav Dukly Jihlava v jejím tažení ve WSM Lize a následné baráži. Odchovanec Vsetína, který v mládežnických kategoriích působil v Třinci předváděl v minulé sezóně parádní výkony a svoji úspěšnost zákroků dokázal v základní části, v play-off i baráži dostat výrazně nad 92 procent.

„Míru jsme si vyhlédli a sledovali jsme jej delší dobu. Je to mladý kluk, který má všechno před sebou. Přichází v podobné fázi kariéry jako byl Machy a věříme, že jej dokáže nahradit a dál poroste,“ říká k příchodu Miroslava Svobody sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Novou tvář hlásí defenzivní řady indiánů. Z norského Stjernenu přichází na západ Čech americký zadák Nick Jones, který má za sebou působení v univerzitní zámořské soutěži i v AHL. Sedmadvacetiletý pravák se před loňskou sezónou vydal do Evropy a jeho výkony zaujaly i vedení indiánů.

„U kanadských a amerických hráčů jste odkázáni na reference z různých zdrojů. Měli jsme jej v hledáčku, je to vysoký hráč, navíc pravák, kterého jsme potřebovali. Měl by to být hráč, který by měl být významnou posilou,“ uvádí na adresu Jonese Tomáš Vlasák.

Do útoku indiánů pro novou sezónu přicházejí zatím jistě dvě jména. Jedno nové a jedno staronové. Z Karlových Varů míří do Plzně čtyřiadvacetiletý forward Denis Kindl. Rodák ze Šumperka v minulé sezóně působil v dresu Karlových Varů, za které si během 62 utkání extraligy a následné baráže připsal 9 branek a 19 asistencí. Staronovou tváří v útoku pak bude odchovanec plzeňského hokeje Roman Přikryl, který se vrací po vydařeném hostování v Kladně. Za Rytíře odehrál v základní části a následném play-off WSM ligy 61 utkání s bilancí 6 branek a 30 asistencí.

„Denis Kindl je typologicky podobný útočník jako Kuba Lev a když jsme se dozvěděli, že Kuba odejde, tak jsme jej oslovili. Měla by to být náhrada za Kubu a podle nás je v něm také velký potenciál k dalšímu zlepšování,“ říká k nové tváři v útočných řadách Tomáš Vlasák.

O jménech dalších posil do útočných řad vedení klubu stále jedná. „Hledáme dva až tři TOP útočníky. Chceme to vhodně doplnit, hledáme kvalitní hokejisty, kteří nahradí Dominika Kubalíka nebo Tomáš Svobodu. Zároveň dostanou šanci i mladí kluci z juniorky, kteří budou mít možnost zabojovat o svoje místo v A-týmu,“ objasňuje aktuální situaci Vlasák.

Plzeňský tým opouští devět hráčů
V kádru indiánů už v nové sezóně nebude pokračovat brankář Matěj Machovský, který se rozhodl vyzkoušet štěstí při zahraničním angažmá. K jeho odchodu Vlasák říká: „Od Machyho jsme měli zprávu už v průběhu sezóny, že by rád zkusil angažmá v Americe. Ze začátku se nedařilo celému týmu včetně něj, ale poté to byl právě Matěj, kdo nás táhl celou sezónu až do play-off. Nevíme zatím, kde bude hrát, ale jsme dohodnutí.“

Z mateřského klubu odchází útočník Jakub Lev, který nově bude působit v jiném extraligovém celku, kde bude jeho příchod oznámen po skončení MS v Paříži a Kolíně nad Rýnem. „Kuba Lev byl v klubu dlouho a chtěl to zkusit jinde. Děkujeme mu za odvedenou práci, zejména v poslední sezóně byl jedním z klíčových hráčů. Přejeme mu hodně štěstí jinde a kdo ví, třeba se tu za pár sezón zase potkáme,“ říká na adresu Jakuba Lva sportovní manažer Vlasák.

Hostování v Plzni skončilo také pro útočníka Tomáše Svobodu, který se vrací zpět do Komety Brno, kde podepsal novou víceletou smlouvu. „U Tomáše je to specifické. Nabídku od nás dostal, ale výhradně z rodinných důvodů se rozhodl vrátit do Brna. Stáli jsme o něj, ale zároveň respektujeme jeho rodinné důvody,“ vysvětluje Vlasák.

V obranných řadách indiánů už v nové sezóně nebudou působit slovenští obránci Tomáš Slovák a Peter Frühauf, kteří si hledají nové angažmá. Stejně tak je tomu v případě slovenského reprezentanta Tomáše Hrnky. „Tomáš Slovák měl smlouvu do konce sezóny. V průběhu ročníku se zranil, ale svým přístupem k tréninku a morálce si zaslouží naše uznání. Peter Frühauf a Tomáš Hrnka nám také hodně pomohli a zaslouží si také naše poděkování,“ říká Tomáš Vlasák.

Z týmu indiánů odchází také obránce David Němeček. Plzeňský odchovanec, který naskočil v průběhu sezóny poprvé do nejvyšší soutěže, bude od nové sezóny hrát za Mladou Boleslav. „David od nás nabídku měl, řešilo se to poměrně dlouho, ale nakonec se rozhodl jinak,“ uvádí Vlasák.

Dominik Kubalík se stal dva roky po sobě nejlepším střelcem Tipsport extraligy, zkompletovat hattrick se mu ale nepodaří. „Dominik u nás má platnou smlouvu, ale má v ní klauzuli k odchodu do zahraničí. Věděli jsme, že o něj je zájem a bude to chtít zkusit. Momentálně máme zprávy, že je před finální dohodou k odchodu do KHL. Odehrál tu parádní dvě sezóny a nyní musíme najít za něj náhradu,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Svolení hledat si nové působiště dostal od vedení klubu útočník Jakub Koreis, který před uplynulým ročníkem přišel do Plzně z brněnské Komety.

Specifická situace je u útočníka Ryana Hollwega. Oblíbenci plzeňských tribun, který kvůli zranění do sezóny nezasáhl, skončila smlouva. Šance, že by se mohl ještě objevit na ledě v plzeňském dresu existuje! „S Ryanem jsme domluvení, že se dá zdravotně dohromady a v létě by se objevil na zkoušce na ledě. Pokud by mu to zdraví dovolilo, tak se následně můžeme dohodnout na smlouvě,“ uzavírá Vlasák.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka