Kam míří seriál Běhej lesy? Chce být společně s běžci ještě větším partnerem přírodě

Osm závodů, osm unikátních přírodních míst, osm zaplněných startovních listin.

Cílená propagace v Plzni

Čtvrtý ročník Běhej lesy přilákal přes 13 tisíc závodníků a opět ukázal, že popularita závodů na čerstvém vzduchu roste. Je potřeba se ale dívat vpřed. O budoucnosti seriálu se rozpovídal David Douša z agentury RAUL!, která je marketingovým partnerem série.

Davide, v čem udělaly Běhej lesy největší pokrok v letošním roce?

Že rozběhly další destinaci, další unikátní místo, kam se zatím žádní pořadatelé běžeckých závodů neodvážili. Opět jsme ukázali, že česká příroda skýtá další úžasná místa, která vám doslova vyrazí dech.

V čem je Slavkovský les natolik unikátní?

Je to dokonalá oáza klidu. Přijede tam, na jedné straně rašeliniště s nedotčenou přírodou, na druhé lovecký zámeček z konce 19. století. Nikde žádný signál. Vlastně ani nechápu, jak se místní domlouvají, protože nikdo z běžců neměl na telefonu ani čárku. Je to kouzelné místo, kam se určitě chceme s Běhej lesy vracet.

Budete objevovat další podobná místa napříč Českou republikou?

Což o to, my objevujeme rádi, a ještě radši hledáme nové inspirace, které naše běžce budou bavit. Ale už nyní má seriál osm závodů, a to je celkem vysoké číslo. V dohledné době se nechystáme počet závodů zvyšovat. Zda ale například vyměníme nějaké místo za nové, to prozrazovat zatím nechci.

Výjimečnost Běhej lesy byla od začátku v tom, že se běhá v přírodních rezervacích. Jak složité je to ve vztahu k ochráncům přírody?

Nejde jen o ně, ale vůbec o celý vztah k přírodě. Snažíme se jí být skutečným partnerem, naše běžce edukovat v chování k ní, i proto máme v zázemí lesní pedagogiku pro děti i dospělé. V komunikaci dbáme na správné pokyny, jak se při závodech v zázemí i na trati chovat. Chceme být přírodě do budoucna ještě větším partnerem.

Máte představu, jak toho dosáhnout?

Chceme realizovat tříděný odpad, odstranit plasty a využívat jen papír. Je to postupná cesta. Určitě nechceme výrazně zvyšovat kapacitu závodů, protože si uvědomujeme, že každá přírodní oblast vč. našich tratí má určitou kapacitu a propustnost.

Za každého registrovaného běžce vysadíte jako organizátoři jeden strom. Letos je to 13 a půl tisíce stromů. Budete v tom pokračovat v dalších letech?

Určitě, tohle byl jeden ze základních smyslů seriálu. Nejen, že chceme přírodu přibližovat účastníkům, ale také jí s jejich zapojením pomáhat. Navíc jsme v letošním roce dávali každému závodníkovi ke startovnému semínka tří stromů. Každý si tak mohl kromě námi vysazeného stromu, vysadit svůj.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 23.09.2018 08:20



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka