Kam se chodilo v Plzni na pivo?

V rámci výstavy Plzeňské hospody aneb Z pivovaru za štamgasty proběhnou dvě čtenářská odpoledne.

Cílená propagace v Plzni

Pivovar Plzeňský Prazdroj letos slaví 175 let od uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Součástí oslav je i unikátní výstava Plzeňské hospody aneb Z pivovaru za štamgasty, kde nejstarší exponáty mají přes 100 let a dokladují historii plzeňských hospod, hotelů a hostinců, které stály na začátku úspěšného příběhu a slavné historie plzeňského piva.

Mezi exponáty vystavenými v muzeu je řada zajímavostí ze soukromých sbírek plzeňských sběratelů, kteří je darovali či zapůjčili v rámci výzvy všem milovníkům plzeňského piva. „Získali jsme tak nových 316 kousků. Nejhodnotnějšími předměty jsou sklenice s malovaným logem Pilsner Urquell z 20. let minulého století nebo sbírka nádobí z historické hospody U Knoblochů nebo z restaurace Elektra. K Výzvě se přidali i zaměstnanci Plzeňského Prazdroje. Věříme, že tak přenecháme budoucím generacím cenné podklady o naší pivní kultuře,“ říká Rudolf Šlehofer, manažer rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje.

V rámci výstavy proběhnou v Pivovarském muzeu ve spolupráci s Knihovnou města Plzně 7. června a 20. září čtenářská odpoledne s autorkou výstavy Markétou Maškovskou, která je autorkou knihy Staré Plzeňské hostince aneb Kde se v Plzni, jedlo, pilo a veskrze dobře žilo.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka