Kamil Halbich se od úterka na pět večerů vrací do Plzně jako Don Quijote

Komedie na motivy slavného španělského románu Don Quijote měla v rámci festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem premiéru v loňském roce 2. července. Letos ji festival na scéně U Zvonu zopakuje od 18. do 22. července.

Cílená propagace v Plzni

Inscenace Don Quijote vystřídá na jevišti Divadelního léta novinku Akvabely, a protože jubilejní 10. ročník festivalu uvádí letos mimořádně tři tituly, mohou se diváci těšit ještě na reprízy detektivní komedie Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! z roku 2015. Festival uzavře 28. července Open Air Slam, který je součástí doprovodného programu.

Režisérem i autorem adaptace románu Miguela de Cervantese Don Quijote je umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička, který příběh slavného španělské snílka, bojujícího s větrnými mlýny, pojal hravě, s nadhledem a humorem. „Jako bytostnému idealistovi je mi jakési donkichotství vlastní. Zároveň mám pocit, že každý z nás je občas tak trochu Don Quijote. Ta postava lidi baví už víc než 400 let a zdaleka není černobílá,“ říká o své inscenaci Vilém Dubnička. Jako kulisu vyprahlé španělské krajiny si vloni vybral prostranství U Zvonu, na kterém díky spolupráci se Západočeskou galerií v Plzni vyrostla scéna s hledištěm pro více než 400 diváků. Festival se letos na toto nevšední místo v centru města vrátil a Vilém Dubnička spolu se scénografem Pavlem Kodedou umístili pod zdejší platany i děj novinky Akvabely. Nyní se na tuto scénu po roce vrací i Don Quijote.

Vedle divadelního a filmového herce a dabéra Kamila Halbicha, který se stal v titulní roli hvězdou loňského ročníku, nebude na jevišti chybět ani skvělý Marek Adamczyk jako jeho sluha Sancho Panza. V dalších rolích se diváci znovu setkají se stálicemi Divadelního léta Bronislavem Kotišem, Zdeňkem Rohlíčkem a Michalem Štěrbou, kteří zazářili v letošní novince jako Akvabely. Spolu s nimi z této inscenace pokračují v Donu Quijotovi i Diana Toniková, Jana Kubátová a Antonín Procházka ml. Po roce se na Divadelní léto vrátí Jan Teplý. Jedinou změnou v obsazení Dona Quijota oproti loňskému roku bude účast Jany Zenáhlíkové, která vystřídá Kristýnu Bábkovou.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji, v posledních letech se jeho návštěvnost ustálila na 8 000 diváků. Festival každoročně zasazuje do kulis historického centra Plzně vlastní originální inscenaci.

Vstupenky na jednotlivá představení se prodávají prostřednictvím sítě GoOut (www.goout.cz). K dostání jsou také v recepci DEPO2015, Presslova 14, a v pokladně festivalu U Zvonu vždy před začátkem každého představení od 19:00.

Program 10. ročníku festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem
prostranství U Zvonu, Plzeň
začátky představení vždy ve 20:30

Don Quijote
reprízy: 18. 7., 19. 7., 20. 7., 21. 7., 22. 7.

Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!
reprízy 25. 7., 26. 7., 27. 7.

Slam Poetry Open Air
(doprovodný program)
28. 7.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka