Kapka Naděje koupila dětské monitory Klatovské nemocnici

Také v roce 2018 pomáhá nadační fond Kapka naděje dětskému oddělení Klatovské nemocnice.

Cílená propagace v Plzni

Zatímco v předešlých letech pomohl například s koupí fototerapeutické lampy, pulzního oxymetru či dalších přístrojů, tak letos poskytl nemocnici dva monitory životních funkcí s adaptéry pro dětské pacienty. Hodnota daru je 70 tisíc korun.

„Dar byl pořízen částečně z výtěžku za prodej reflexních pásek v lékárnách naší nemocnice. Pásky nám poskytuje Kapka naděje zdarma a my je prodáváme za minimálně 30 korun. Na koupi monitorů se tak podíleli i přímo pacienti a klienti naší nemocnice. Nadaci i jim patří velký dík,“ říká manažerka kvality Klatovské nemocnice Vladimíra Nováčková s tím, že sbírka trvala přibližně rok a půl a podařilo se v ní vybrat převážnou část potřebných prostředků. Zbytek doplatil Nadační fond z dalších svých zdrojů.

Monitory vitálních funkcí zaznamenávají na bezdotykové obrazovce základní životní funkce pacientů, jako je například dechová frekvence, puls, saturace, záznam EKG, tělesná teplota a jsou potřebné k měření krevního tlaku. Hodnoty životních funkcí jsou viditelné na obrazovce a monitor okamžitě alarmuje při změně od normálních hodnot.

„Používají se při akutním příjmu pacienta, k monitorování vitálních funkcí po operačních výkonech nebo při diagnostice. Monitory zajistí efektivnější péči o naše dětské pacienty a usnadní práci ošetřovatelskému personálu. Jeden z monitorů bude umístěn v dětské příjmové ambulanci a druhý na lůžkovém oddělení,“ uvedla vrchní sestra oddlění Gabriela Kubíková.

Prodej bezpečnostních reflexních pásek bude v lékárnách nemocnice probíhat i nadále. Pacienti a návštěvníci nemocnice tak mohou přispět dětskému oddělení na nákup dalších přístrojů i v následujících letech. „Prostředky zůstávají vždy v dané nemocnici. Po čase se vyberou a hned putují na konkrétní pomoc na dětské oddělení. Co se konkrétně pořízuje, si zpravidla určí samotné oddělení," připomíná ředitel fondu Jan Fischer.

Nadační fond Kapka naděje založila v roce 2000 s cílem podporovat léčbu dětských onkologických pacientů Vendula Pizingerová (Svobodová). Její dcera totiž v roce 1998 onemocněla těžkou formou leukémie a později jí podlehla. Z počátku fond podporoval jen hematologické a onkologické pracoviště pražského Motolu. Po roce 2002 postupně rozšířil svoji pomoc i na dětská onkologická pracoviště dalších nemocnic a později obecně na dětská oddělení a to včetně regionálních nemocnic. Za 18 let existence již fond pomohl částkou přesahující 170 milionů korun.

„V současné době spolupracuje s více než 40 nemocnicemi po celé České republice. Jsem ráda, že toto číslo stále roste. S nemocnicí v Klatovech jsme zahájili spolupráci v roce 2015,“ uvedla zakladatelka a prezidentka Kapky Naděje Vendula Pizingerová.



 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka