Kapka naděje předala dary Dětské klinice Fakultní nemocnice v Plzni

Na Dětskou kliniku FN Plzeň Kapka naděje pořídila speciální zdravotní techniku za 800 tisíc korun. Jedná o systém EEG Inomed-Walter, který umožňuje kontinuální sledování aktivity mozku.

Cílená propagace v Plzni

Tato metoda má velký význam v oblasti diagnostiky a léčby závažných onemocnění a poruch, jako je např. epilepsie, podezření na poškození mozku, úrazy hlavy apod. Další technologií je přístroj k vyšetření funkce trombocytů při poruchách srážení krve u dětí - Innovance PFA-200 a v neposlední řadě sanitární technika Laufen, která byla použita na hematoonkologické oddělení a oddělení větších dětí.

Přítomna byla zakladatelka a prezidentka NF Kapka naděje Vendula Pizingerová a ředitelka fondu Elen Švarcová, za nemocnici přišel poděkovat pan ředitel MUDr. Václav Šimánek, Ph.D. ,,Jménem svým i za celou naši nemocni bych velmi rád poděkoval Nadačnímu fondu  Kapka naděje a veškerým partnerům, kteří se podílejí na rozvoji a modernizaci FN Plzeň. Dary pomáhají k záchraně a uzdravení mnoha lidských životů, taktéž zefektivňují a ulehčují profesionální práci našeho personálu,” vyjádřil se ředitel fakultní nemocnice Václav Šimánek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka