Kasejovické děti dostaly ke svému svátku Oranžové hřiště

Ke hře dětí a posezení maminek zve nově otevřené dětské hřiště u kulturně společenského centra.

Cílená propagace v Plzni

Na jeho výstavbu přispěla částkou 120 tisíc Nadace ČEZ.

Den dětí 1. června se pro slavnostní otevření nového dětského hřiště v západočeských Kasejovicích přímo nabízel. Za účasti starostky obce Marie Čápové byla přestřižena páska a děti předškolního věku mohly nové atrakce hned otestovat.  Finanční podporu při výstavbě herní plochy v sousedství kulturně společenského centra poskytla Nadace ČEZ ve výši 120 tisíc korun v rámci grantového programu Oranžové hřiště. Pozemek bezúplatně poskytla místní farnost a město přidalo ze svého rozpočtu 180 tisíc korun.

„Využijí ho zejména maminky s menšími dětmi a dále děti z Klubu otevřených dveří a návštěvníci Mateřského centra Sedmikráska. O údržbu se postará správce kulturně společenského centra,“ uvedla Marie Čápová.

Děti ocení dvě prolézací věže, sedačkový kolotoč, vahadlovou houpačkou a pružinová houpadla. Nechybí samozřejmě ani pískoviště a pro doprovod dětí lavice se stolkem.

Žádost Nadaci ČEZ o grant v programu Oranžové hřiště mohou města a obce posílat už dlouhých 15 let. Jen v loňském roce bylo s nadačním příspěvkem v celkové částce přes 19 milionů korun otevřeno 54 Oranžových hřišť napříč regiony republiky.

„Obliba Oranžových hřišť neutichá, stále se najdou místa, kde dětem prostor pro aktivní trávení volného času chybí, nebo je stávající hřiště ve špatném stavu. V takovém případě se nás města a obce mohou v průběhu celého roku obracet se žádostmi o finanční podporu,“ dodala ředitelka nadace Michaela Ziková.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka