Klatovy se v pátek obléknou do barokního hávu

Stalo se již tradicí, že koncem června spolek Klatovské katakomby ve spolupráci s městem Klatovy pořádá barokní noc – tentokráte svatovítskou.

Cílená propagace v Plzni

Program je součástí projektu Západočeské baroko a Letního barokního festivalu 2018.

V pátek večer 15.6. června se návštěvníci areálu dominikánského kláštera a přilehlých Vrchlického sadů pomyslně vrátí v čase do barokní oázy.

„ Chtěl bych pozvat  milovníky baroka a nejen  je  na zajímavý program, v jehož rámci vystoupí host slavnosti herec Jan Potměšil. Barokní hudba, verše, divadelní představení- to vše nás přesvědčí o tom, že s lidmi, kteří v oné době žili, máme cosi podstatného společné. I my jako oni věříme v lásku, pravdu a naději a chápeme, že se mnohdy tyto ctnosti nesnadno prosazují. Ale že se o to musíme snažit tehdy i dnes,“ řekl  úvodem za organizátory Václav Chroust, předseda spolku Klatovské katakomby.

Během několika hodin se návštěvníci budou moci potěšit  krásným slovem, hudbou, divadlem a závěrem i barokním ohňostrojem, který doprovodí  tóny Haydnovy hudby, stanou se účastníky barokní slavnosti, barokní svatovítské noci.

Slavnost bude i prvním představením nově revitalizovaných Vrchlického sadů v Klatovech, které budou plně k dispozici veřejnosti od soboty 16. června.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka