Klatovská „Zemědělka“ oslaví 145 let otevřením zrekonstruovaného domova mládeže a školní jídelny

Dobroty z rukou našich pekařů a cukrářů, umění barmanů a kuchařů. To je jen krátký výčet toho, co bude příští pátek k vidění a ochutnání při oslavách 145. výročí založení Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech.

Cílená propagace v Plzni

Akce spojená se Dnem otevřených dveří se uskuteční 24. 11. 2017 od 8:00 do 16:00 hodin  v prostorách školy. Součástí bude také slavnostní otevření zrekonstruovaného domova mládeže a školní jídelny.

Tato akce bude spojovat historii se současností na naší škole, říká ředitel školy Vladislav Smolík.

Zváni jsou nejenom žáci základních a mateřských škol, jejich rodiče, absolventi naší školy, přátelé školy a široká veřejnost. Všichni budou mít možnost prohlédnout si nejen prostory školy, ale i řemeslné výrobky našich cukrářů a pekařů, zahradníků, řezníků, kuchařů-číšníků, gastronomů. Žáci oboru agropodnikání, informatika a ekonomika v podnikání, veřejnosprávní činnost a ekologie a životní prostředí budou také předvádět své odborné dovednosti. Bude prezentován nově zaváděný učební obor ZEMĚDĚLEC - FARMÁŘ. Návštěvníci budou moci navštívit Centrum odborného výcviku, které v sobě zahrnuje restauraci, penzion, cukrářství a pekařství Na Zemědělce.

Ve spolupráci s firmou Masowest, s. r. o. budou naši řezníci-uzenáři předvádět dovednosti získané v tomto učebním oboru. Během dne budou připraveny stánky s ukázkami regionálních potravin. Na nádvoří školy bude k vidění nejen nejmodernější zemědělská technika, ale i historické stroje. Ve spolupráci s Úhlavou, o. p. s. a Zemědělským svazem ČR bude prezentováno moderní zemědělství, kde budou také připraveny ukázky práce a hry pro děti. Budou k vidění koně a koňská spřežení. V prostorách školy budou k nahlédnutí historická tabla s fotografiemi žáků, almanachy, knihy a historické dokumenty školy. Dále zde bude ukázka činnosti Sboru selských jízd Jana Žižky z Trocnova. Návštěvníci Dne budou seznamováni s širokým spektrem dobrovolnických aktivit školy.
V sále školy bude probíhat zemědělsko-potravinářská konference AGROCON 2017, kde budou prezentovány nejmodernější technologie v zemědělství, potravinářství a školství.
V tento den dojde k pokřtění knihy „Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy - 145 let vzdělávání”.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka