Klatovy žijí o víkendu poutí a folklorním festivalem

Mezinárodní folklorní festival se koná už od roku 1993 pravidelně druhý červencový víkend. Letos nabízí vystoupení domácích souborů z Plzeňského kraje, hosté přijeli například z Tchaj-wanu, Irska nebo Norska.

Cílená propagace v Plzni

V sobotu se soubory střídají na hlavní scéně na náměstí po celý den, večer akce vyvrcholí galaprogramem Klatovy 2016, kdy od 20 hodin vystoupí postupně všichni účinkující. V neděli v půl jedenácté dopoledne vyjde od sokolovny průvod městem. I ten skončí na náměstí, kde od dvanácti hodin začne pořad nazvaný Roztančené náměstí. V něm se představí soubory Jizera, Jedlovina a soubor z Tchaj-wanu. Poslední setkání s lidovými tanci a písněmi startuje na náměstí v půl druhé odpoledne. Přidají se Irové a Norové.

Kromě festivalu žijí celý víkend Klatovy poutí. Kolotoče se točí až do nedělního večera, k pouti patří ale také mše a průvody. Sobotní mši svatou v 15 hodin celebrují emeritní plzeňský biskup Radkovský a kardinál Vlk.

Součástí pouti je i výstava klatovských karafiátů. K vidění je i nový druh, který dostal v pátek jméno po Františku Machníkovi, dlouholetém řediteli klatovské hospodářské školy.    


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka