Koncert Stacey Kent se pro velký zájem přesouvá do Velkého sálu Měšťanské besedy

Na téměř vyprodaný koncert slavné jazzové zpěvačky Stacey Kent jsou opět k dostání vstupenky. Měšťanská beseda přesunula akci do Velkého sálu, který nabízí větší kapacitu sedadel oproti původnímu Malému sálu.

Cílená propagace v Plzni

Místa jsou přidána v různých cenových kategoriích vstupenek. V Plzni díky tomu přibude diváků, kteří jako jedni z prvních naživo uslyší skladby ze zpěvaččina úplně nového alba I Know I Dream, jež vyšlo 20. října 2017. Původní vstupenky a uvedená místa zůstávají v platnosti.

Světová jazzová hvězda Stacey Kent vystoupí v neděli 5. listopadu 2017 od 19 hodin ve Velkém sále Měšťanské besedy v Plzni. Koncert bude jedinou zastávkou americké zpěvačky s čtyřčlennou kapelou v České republice. Do Plzně přijedou jen pár dní po vydání nového alba I Know I Dream, které nahrála s 60členným orchestrem, a na koncertě živě zahrají písně z něj. Připomenou i skladby z desky Breakfast on the Morning Tram, která byla nominovaná na nejvýznamnější hudební cenu Grammy. Nebudou chybět ani skladby z dalších 10 studiových desek, jež získaly řadu hudebních ocenění.

„Připravujeme takovou směsku z nového repertoáru z alba I Know I Dream i ze starších skladeb,“ říká o koncertu Stacey Kent. „V Plzni budeme poprvé, takže toho publiku chceme hodně ukázat!“

Křišťálově čistý hlas Stacey Kent zazní v rytmu bossa nova, v šansonech i amerických klasických hitech. Zpěvačka na svých deskách i na koncertech zpívá anglicky, ale i francouzsky a portugalsky. Speciálním zážitkem je, když na pódiu spojí své hlasy s manželem Jimem Tomlinsonem, který v kapele hraje na saxofon. Stacey Kent doprovodí také Graham Harvey na piano, Jeremy Brown na baskytaru a Josh Morrison na bicí.

Do prodeje jsou nyní nově přidány vstupenky na koncert Stacey Kent v cenových kategoriích od 570 do 750 korun. Vstupenky jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích.

Stacey Kent pochází z východního pobřeží Spojených států, hudbě se ale začala více věnovat během studií
v Londýně. Hned po vydání svého prvního alba Close Your Eyes (1997) dosáhla obrovského úspěchu u kritiků i fanoušků a už druhým albem The Tender Trap (1999) si získala pozornost amerického publika. Deska Let Yourself Go na oslavu Freda Astaira vyšla o rok později a Dreamsville (2001) jí vynesla cenu Jazzová vokalistka roku v BBC Jazz Awards. Brzy následovala další ocenění. Deska The Boy Next Door (2003) se stala její první zlatou deskou. Pozdější album Breakfast On The Morning Tram (2007) získalo platinovou desku ve Francii, zlatou v Německu a bylo nominováno na cenu Grammy v kategorii Nejlepší vokální jazzové album. Píseň The Ice Hotel, jejímž autorem je Jim Tomlinson, zvítězila na Mezinárodní skladatelské soutěži.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka