Konec prázdnin na Špičáku - naučná stezka se soutěžemi pro rodiny s dětmi. Losuje se vyhlídkový let nad Šumavou

Poslední sobotu letošních prázdnin (27. srpna 2016) se mohou všichni návštěvníci šumavského Špičáku vydat na naučnou stezku, kde hlavně na děti čeká i zábava nebo soutěže.

Cílená propagace v Plzni

Sportovní areál Ski&Bike Špičák a Lesy ČR připravily zhruba tří kilometrovou trasu vedoucí od špičácké rozhledny na Čertovo jezero a odtud zpět k chatám Hanička a Blaženka poblíž nástupu na lanovku. Na závěr dne se ze všech účastníků vylosuje hlavní cena - vyhlídkový let nad Šumavou. Celý okruh není náročný a zvládnou jej i malé děti nebo rodiče s dětskými kočárky.    

Od 9,00 hodin je v provozu lanovka na vrchol Špičáku a první skupinky mohou k Čertovu jezeru vyrazit v 9,30 hodin. Poslední zájemci, kteří se akce chtějí zúčastnit, pak v 17 hodin. „ U rozhledny najdou první stanoviště, kde obdrží účastnické kartičky, které si nechají potvrdit na dalších celkem pěti zastávkách rozmístěných po naučné stezce. V prostoru dětského hřiště před chatami Hanička a Blaženka pak kartičky odevzdají. Všechny budou zařazeny do slosování o vyhlídkový let nad Šumavou. Děti se v cíli mohou těšit na dárky,“ sděluje organizační podrobnosti Radek Vaniš ze Ski&Bike Špičák. 

A co třeba na všechny účastníky konkrétně čeká? Odborníci, kteří se starají o zdejší lesy, jim na stanovištích ukáží a vysvětlí vybrané fragmenty z péče o les nebo myslivosti. „ Nebudeme je ale pouze poučovat, řadu věcí si i sami vyzkouší. Věřím, že třeba dětem se bude líbit frontáž kůry stromů, což je v mírné nadsázce ukázka takové lesní daktyloskopie. Přesvědčí se, že každý strom má svůj typický „otisk“, podle něhož se dá poznat. Vzniklý „obtah“ s docela působivým designem si též mohou ponechat jako suvenýr. Líbit se jim podle mne bude i poznávačka lesních předmětů, protože jí absolvují poslepu,“ přibližuje některé aktivity na stanovištích Ing. Ladislav Řezník z Lesů ČR.        

foto: www.spicak.cz     


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.08.2016 16:29



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka