Konference UČITEL IN přilákala do Centra robotiky pedagogy i nadšence do moderních technologií

Využití informačních technologií ve výuce – takový program měla konference Učitel IN, která se odehrála o uplynulém víkendu v prostorách plzeňského Centra robotiky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akce se uskutečnila pod záštitou primátora města Plzně Martina Zrzaveckého a rektora Západočeské univerzity v Plzni Miroslava Holečka v rámci kampaně eskills for jobs 2016. Do západočeské metropole se sjeli kantoři, ale i zájemci o moderní technologie z celého Plzeňského kraje, Ústí nad Labem, Trutnova, Prahy nebo Brna. „Skvělé je to, že akce opravdu není jen o moderních technologiích jako takových, ale především o jejich využití ve výuce, a to např. v rámci výuky cizího jazyku, mezinárodní spolupráce nebo jako pomoc při práci s dyslektiky,“ dodala k obsahu workshopů Martina Kupilíková, metodička vzdělávání Domu digitálních dovedností a Centra robotiky. 

Pro zájemce byl připravený například workshop eTwinning - mezinárodní spolupráce na dálku. Ten vedl Václav Fišer, učitel Základní školy Komenského v Trutnově. „Tato akce má velký smysl už jen z toho důvodu, že se tu setkají lidé z oboru a mají k dispozici velké množství témat, které společně mohou probrat. Přednášky byly opravdu zajímavé, já osobně jsem jich sám několik absolvoval. Co se týká našeho workshopu, tématem byly mezinárodní projekty, jak najít partnery, jak založit projekt a jak uskutečnit mezinárodní spolupráci napříč Evropou.“  

 Kvalitu konference potvrzuje i Hana Šandová, pedagožka Gymnázia Jana Keplera v Praze.  „Jedním slovem výborné – vždy se ráda potkávám s kolegy, kteří jsou ochotni sdílet své zkušenosti z praxe. Určitě je třeba dávat pozor, kam se ten svět ubírá, jaké nástroje jsou k dispozici a jak je účelně používat k práci, ke studiu, prostě tvůrčím způsobem – nejen k hraní a zábavě. Dozvěděla jsem se tu kromě jiného i o projektu, který je spojený s 3D tiskem, a do kterého bychom se mohli zapojit.“

 Druhý ročník konference Učitel IN, na kterém se vystřídali přednášející z řad pedagogů, lektoři Centra robotiky, Dronetu, Západočeské univerzity v Plzni nebo Univerzity Karlovy v Praze, sklidil velký úspěch - nenechalo si ho ujít kolem stovky účastníků. Konferenci pořádala Západočeská univerzita v Plzni ve spolupráci se Statutárním městem Plzeň, Domem digitálních dovedností a Centrem robotiky.

Přednášky a workshopy, kterých se mohli zájemci účastnit:

Učitel Integrující technologie podle desatera SKAV

Svět za světem – rozšířená realita a její využití ve výuce

Proč programovat? …a proč ne!!

Netradiční tipy pro práci s tabletem ve škole

Do reality a ještě dál – využití Google Cardboard ve výuce

Internet věcí a stavebnice Big Clown

Interaktivní výuka – řešení pro školy

Kolo iPadagogiky – praktická pomůcka pro učitele

Dobrá praxe v elektronickém vzdělávání

Včelka – aplikace na pomoc dyslektikům

eTwinning – mezinárodní spolupráce na dálku

Drony a jejich využití ve škole

Učitel IN v Minecraftu


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka