Košařův memoriál již po 66. v prsařském trojboji včetně štafet

SK Radbuza Plzeň pořádala v bazénu v Kozinově ulici tradiční závody: 66. ročník Košařova memoriálu v prsařském trojboji se štafetami.

Cílená propagace v Plzni

Zahájil je místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka, ekonomický náměstek Plzně Pavel Kotas a  Lenka Kohoutová, prezidentka SK Radbuza.

Kategorii mužů ovládl se ziskem 1.755 bodů Vojtěch Netrh z Litoměřic. Nejrychlejší byl ve všech tratích. Martin Hrabačka z plzeňské Slávie (SlPl) na druhém místě získal 1.655 bodů a třetí byl Filip Mach ze Žatce. Za své výkony dostal 1.632 bodů. Loňský vítěz, Štěpán Hengerič (SlPl), letos obsadil čtvrté místo, protože získal o pět bodů méně od třetího. Nejlepším z SK Radbuza (RPl) byl celkově sedmý Václav Čermák (1.423 bodů).

Držitelkou putovního poháru se stala mezi ženami loni bronzová Alena Hampejsová (SlPl) s celkovým počtem 1.514 bodů, která zvítězila ve sprintu a dvakrát druhá byla ve stovce a dvoustovce. Tyto zmiňované tratě vyhrála Michaela Maříková (SlPl). Její celkový součet bodů byl 1.501 a přisoudil jí druhou příčku. Lucie Hořejší z Klatov brala bronzovou medaili (1.458 bodů). Kvalitní časy si zaplavala „Radbuzačka“ Eliška Marková, 1.160 bodů stačilo na 11. místo.

Žákovské kategorii do 14 let kraloval sportovec města Plzně a loni třetí Tomáš Chocholatý (1.462 bodů), před jeho vítěznými výkony se musel sklonit druhý Martin Fajt z klubu Rejnoci Domažlice (1.301 bodů) a plavec z plzeňské Slávie Jan Hlaváč (1.171 bodů). Z domácích řad byl nejlepší výrazně mladší Dominik Suchý, který svými výkony posbíral 700 bodů a ve svém ročníku narození 2007 se tak umístil nejvýše.

Veronika Muselová (USK) nedopustila, aby ji kdokoliv porazil, a tak si dokázala vyplavat 1.596 bodů. Celým memoriálem pocházela druhými místy Markéta Šímová (SlPl), zaplavaným časům odpovídalo celkových 1.582 bodů. Takže po loňském prvenství si do své sbírky přidala příčku druhou. Kateřina Chocholatá (sestra Tomáše) obsadila místo třetí s odpovídající hodnotou 1.485 bodů.

Posledním závodem byla štafeta mužů a žen 4 x 50 m prsa.

Závod je pořádán na počest předválečného člena Antonína Košaře, který byl hlavně přeborníkem prsařských disciplín. Výkony jsou bodovány podle tabulek ČSPS a vítězí soutěžící s nejvyšším bodovým součtem. Startovalo 139 účastníků ze 17 plaveckých klubů z celé ČR.

"Děkujeme MO Plzeň 3 za podporu těchto závodů a 1. místostarostovi MO Plzeň 3 Radoslavovi Škardovi za osobní předání pohárů a medailí," říká Luboš Ibrmajer z pořádajícího klubu. 

Fotky: http://skradbuza.rajce.idnes.cz/66._rocnik_plaveckych_zavodu_Kosaruv_memorial_-_sobota_21._dubna_2018

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka