Kraj láká filmaře, Michálek přijede natáčet Benzinu Dehtov

Realizace filmů jako např. Nabarvené ptáče (na snímku), Čertí pírko nebo Benzína Dehtov přispívají k popularizaci našeho kraje.

Cílená propagace v Plzni

Poskytují také dočasné pracovní příležitosti. V poslední době filmaři o náš region projevují zájem, a to i díky podpoře kraje.

Podporu ve výši 400 tisíc korun obdrží producentská společnost Slothmachine, s.r.o., na částečné krytí nákladů produkce filmu „Benzína Dehtov“. Film je černou komedií o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Hrají si na vojáky, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou tak trochu Robin Hood. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Režisérem filmu je Českými lvy oceněný režisér Vladimír Michálek.

Natáčení filmu proběhne v letošním roce (červenec, srpen) kompletně v Plzeňském kraji (např. Železná Ruda, Čepice, Horažďovice, Kašperské Hory, Rabí, Dlouhá Ves, Sušice).

Poskytnutí dotace bude ještě schvalovat Zastupitelstvo PK.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka