Kraj popáté vyhlašuje Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost

Hlásit se můžou veřejné subjekty a soukromé firmy z regionu.

Cílená propagace v Plzni

Soutěž si klade za cíl ocenit veřejný sektor (tj. neziskové organizace, obce, školy, nemocnice aj.) a podnikatelský sektor, který je v Plzeňském kraji aktivní na poli společenské odpovědnosti.

Zároveň chce soutěž iniciovat zájem organizací o principy společenské odpovědnosti, charakterizované především zvýšeným zájmem o problematiku životního prostředí a sociální odpovědnosti, iniciovat posun pohledu na vlastní společenskou roli z úrovně „Profit only“ (pouze zisk) k širšímu pohledu tří „P“ – „People – Planet – Profit“ („lidé – planeta – zisk“).

Soutěžit se bude v těchto kategoriích:
kategorie Podnikatelský sektor – podkategorie do 250 zaměstnanců
                                                  – podkategorie nad 250 zaměstnanců
kategorie Veřejný sektor – podkategorie obce
                                        – podkategorie ostatní (nemocnice, školy, aj.)

Přihlásit do soutěže se mohou všechny podnikatelské subjekty a subjekty veřejného sektoru, které působí na území Plzeňského kraje, včetně těch, jež se přihlásily do minulých ročníků, vyplněním přihlášky a dotazníku do 30. dubna 2018. V květnu pak proběhne hodnocení odbornou komisí a v červnu slavnostní vyhlášení výsledků na krajském úřadu.

Všechny potřebné dokumenty lze najít na webovém portálu Plzeňského kraje www.plzensky-kraj.cz. Do soutěže se uchazeči přihlašují Krajskému úřadu Plzeňského kraje některým z těchto způsobů:
    • e-mailem
    • písemně na adresu Krajského úřadu Plzeňského kraje
    • datovou schránkou

Pátý ročník Ceny hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost 2017 vyhlašuje Plzeňský kraj ve spolupráci s Regionální hospodářskou komorou Plzeňského kraje a Radou kvality ČR. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost ideově vychází z Národní ceny ČR za CSR (CSR = Corporate Social Responsibility).

Společenskou odpovědnost jakožto odpovědnost firem za dopad jejich činnosti na své okolí definovala v roce 2011 Evropská komise. V praxi to znamená, že podniky, které přijaly zásady CSR za své, si dobrovolně stanovují vysoké etické standardy, snaží se minimalizovat negativní dopady na životní prostředí, pečují o své zaměstnance, udržují s nimi dobré vztahy a přispívají na podporu regionu, v němž podnikají. To firmám přináší možnost odlišit se od konkurence, stát se pro své zaměstnance atraktivním zaměstnavatelem a pro ostatní firmy žádaným partnerem.

Společenská odpovědnost se netýká jen soukromého sektoru. Koncept lze snadno aplikovat i na sektor občanský. Neziskové organizace, školy, státní aparát, vláda – ti všichni by měli pracovat s naprostou transparentností. Mylná je také domněnka, že se CSR týká pouze velkých firem. Řada malých podnikatelů uplatňuje CSR jako standardní součást řídících procesů. Oproti velkým podnikům se jedná většinou o méně formální přístup.

Vítězové Ceny hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost 2016:
Kategorie Veřejný sektor:
    1. Fakultní nemocnice Plzeň
    2. Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov
    3. Bolevecká základní škola Plzeň

Kategorie Podnikatelský sektor:
    1. Ibis hotel Plzeň / Kateřinská hotel s.r.o.
    2. Škoda Transportation a.s.
    3. Škoda JS a.s.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka