Kraj vyhlásí zakázku na zajištění lékařské i zubní pohotovosti

Rada Plzeňského kraje schválila vyhlášení nadlimitní veřejné zakázky na služby s názvem „Zajištění lékařské pohotovostní služby a pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území kraje pro rok 2018 až 2020“ rozdělené na části a zadávané v otevřeném řízení.

Cílená propagace v Plzni

Veřejná zakázka bude vyhlášena na tři roky, tj. od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2020. Celková výše předpokládané hodnoty veřejné zakázky je 139 700 000 Kč.

Podle zákona o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování nese odpovědnost za organizaci a zajištění lékařské pohotovostní služby (dále jen „LPS“), lékárenské pohotovostní služby a pohotovostní služby v oboru zubní lékařství (dále také jen „LPS zubní“) na svém území kraj. LPS se rozumí ambulantní péče poskytovaná pacientům v případech náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu onemocnění vzniklého v době mimo pravidelný provoz ambulantních zdravotnických zařízení, jestliže stupeň postižení nevyžaduje zásah zdravotnické záchranné služby.

LPS pro dospělé i děti je poskytována v krajských akutních nemocnicích (Klatovy, Domažlice, Stod a Rokycany), na třech místech jí poskytuje krajem zřizovaná Zdravotnická záchranná služba PK (ZZS PK) a v oblastech, kde není možné tuto službu zajistit předchozími dvěma způsoby, je LPS a LPS zubní zajišťována smluvně poskytovateli zdravotních služeb vybranými na základě veřejné zakázky. Zubní pohotovost je zajištěna v Plzni na Denisově nábřeží. V okresech Klatovy a Domažlice se na ní podílejí téměř všichni zubaři dle rozpisu ve svých ordinacích dle rozpisu služeb vypracovaného Oblastní stomatologickou komorou Klatovy – Domažlice.

Vzhledem k tomu, že ke konci tohoto roku skončí smlouvy se všemi stávajícími smluvními poskytovateli zdravotních služeb vybranými v rámci předcházejících veřejných zakázek na zajištění LPS, je třeba vyhlásit novou veřejnou zakázku, ta bude rozdělena na 9 částí:

• Část 1 (Tachov – LPS pro dospělé)

• Část 2 (Bor – LPS pro dospělé)

• Část 3 (Planá – LPS pro děti a dorost)

• Část 4 (Sušice – LPS pro dospělé)

• Část 5 (Sušice – LPS pro děti a dorost)

• Část 6 (Plzeň – LPS pro děti a dorost)

• Část 7 (Plzeň – LPS zubní)

• Část 8 (Plzeň - městské obvody Plzeň 1 a Plzeň 3 – LPS pro dospělé)

• Část 9 (Plzeň - městské obvody Plzeň 2 a Plzeň 4 – LPS pro dospělé)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka