Kraj vyhlásil technické soutěže pro školáky, přihlášky do konce září

Členové Rady Plzeňského kraje schválili vyhlášení 5. ročníku soutěže na podporu technického vzdělávání Technická olympiáda Plzeňského kraje, která i letos bude realizována ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Soutěž je určena pro žáky a žákyně středních a základních škol v kraji. Týmy jednotlivých škol pak soutěží v řešení tematických okruhů a technických problémů stanovených Západočeskou univerzitou v Plzni. Přihlášky lze podávat do 29. září 2017.

Členové rady dále schválili vyhlášení další motivační soutěže, a to Technika má zlaté dno. Soutěž je určena pro žáky a žákyně středních a základních škol Plzeňského kraje. Téma soutěže je: „Mechanická sestava jednoduchého pracovního stroje na elektrický pohon s elektronickou regulací“ ze stavebnice Merkur a Boffin. Tým tvoří 2 žáci střední školy a 2 žáci základní školy (podmínkou je jedna dívka ze ZŠ). Přihlášky lze podávat do 22. září 2017.

Vyhlášení soutěže Řemeslo má zlaté dno

Rada schválila vyhlášení 9. ročníku soutěže Řemeslo má zlaté dno, která je vyhlašována v několika kategoriích a je určena pro žáky základních škol až po žáky 2. ročníku středních škol. Každá škola může do 27. dubna 2018 odevzdat vlastnoručně řemeslně vyrobený předmět pro každou kategorii bez omezení techniky. Předmět může být suvenýr, šperk, oděv, hlavolam či zahradní pomůcka a nářadí. Podmínkou je práce jednotlivce bez asistence dospělého. Hodnotí se nápad, originalita i technické provedení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka