Kraj vyhlašuje technickou olympiádu i soutěže Řemeslo a Technika má zlaté dno

Na základě schválení Radou Plzeňského kraje bude vyhlášena soutěž „Technická olympiáda Plzeňského kraje“ pro žáky a žákyně středních škol kraje ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zároveň bude vyhlášen další ročník soutěže na podporu technického vzdělávání s názvem „Technika má zlaté dno“, která spočívá v sestrojení jednoduchého pracovního stroje ze stavebnice Merkur a Boffin. 

„Technická olympiáda Plzeňského kraje“ je soutěž školních týmů středních škol v řešení tematických okruhů a technických problémů stanovených ZČU v Plzni. Práce musí vytvořit skupina žáků jedné školy, pomoc od jiných subjektů není přípustná. Konzultace jsou povoleny pouze s pedagogickými pracovníky dané školy a se Západočeskou univerzitou v Plzni.  Přihlášky se podávají do 30. září 2016  u Odboru školství, mládeže a sportu KÚ PK. Uzávěrka školního kola a odevzdání prací Západočeské univerzitě v Plzni je do 16. prosince 2016. Prezentace, vyhodnocení a ocenění prací se uskuteční během února 2017 na Západočeské univerzitě v Plzni.

Soutěž „Technika má zlaté dno“ má za cíl podpořit zájem mladých lidí o studium technických oborů. Téma soutěže je: „Mechanická sestava jednoduchého pracovního stroje na elektrický pohon s elektronickou regulací“ ze stavebnice Merkur a Boffin. Tým tvoří 2 žáci střední školy a 2 žáci základní školy (podmínkou je jedna dívka ze ZŠ). Termín podání přihlášek do 20. září 2016. Soutěž se bude konat v Středním odborném učilišti elektrotechnickém, Plzeň, Vejprnická 56 v říjnu 2016. První tři týmy budou oceněny.

Vyhlášení soutěže „Řemeslo má zlaté dno“ 

Radní schválili také vyhlášení rukodělné soutěže pro žáky a žákyně škol Plzeňského kraje "Řemeslo má zlaté dno", jejímž cílem je podpora řemeslných oborů a prezentace soutěžních prací žáků škol Plzeňského kraje. 

Rukodělná soutěž „Řemeslo má zlaté dno“ je určena pro žáky a žákyně škol Plzeňského kraje ve třech věkových kategoriích: 1. stupeň ZŠ (1. – 5. třída), 2. stupeň ZŠ (6. – 9. třída) a střední školy (1. a 2. ročník) - v této kategorii se mohou účastnit i žáci jiných škol než Plzeňského kraje. Soutěž je určena pro výrobky jako: suvenýry, hračky, vyučovací pomůcky, oděvní doplňky, šperky, vybavení domácnosti, vše pro zahradu, nástroje a technické pomůcky a hlavolamy. Specifikace provedení: vlastnoručně vyrobený předmět bez omezení techniky do velikosti 0,8 m x 0,8 m x 0,8 m.  




The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka