Kraj získal ocenění za nový kruhový objezd u Letkova

Plzeňský kraj získal Cenu Svazu průmyslu a dopravy ČR v soutěži „Česká dopravní stavba roku 2015“ v kategorii „Česká dopravní stavba, dopravní technologie a výrazná inovace v dopravě“ za stavbu „Okružní křižovatka Letkov II/180“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za investora cenu převzal na galavečeru v pražské Betlémské kapli generální ředitel SÚS PK Pavel Panuška a za realizační firmu Znakon obchodní ředitel Jiří Fencl. Cena byla udělena za stavbu řešící úpravu průsečné křižovatky silnic II/180 a III/18019 na okružní křižovatku. Silnice II/180 je spojnicí města Starý Plzenec a obce Kyšice a zároveň slouží jako přivaděč k dálnici D5. Silnice III/18019 je komunikační propojení města Plzně a obce Letkov. Vybudování okružní křižovatky přispívá k navýšení bezpečnosti provozu v tomto úseku.

Okružní křižovatka oválného tvaru na rizikovém místě křížících se silnic II/180 a III/18019 mezi Letkovem a Plzní byla slavnostně otevřena ve středu 9. prosince 2015.

Celková přestavba křižovatky z průsečné na okružní proběhla v průběhu listopadu. Do křižovatky byly vloženy středové city bloky vysoké 1,1 m, které vytvořily ovál o rozměrech 30 x 18 m. Vnější rozměry nové oválné křižovatky jsou 46 x 29 m. Přestavba probíhala za provozu. Drobné omezení bylo pouze ve směru do Letkova, ve vedení trolejbusové linky č. 12.

Celková cena za dílo bez daně je 3.544.742 korun. Investorem akce je Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, projektantem Boula IPK s.r.o. a zhotovitelem strakonická firma Znakon a.s.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.06.2016 07:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka