Krajský půlmaraton zabaví celou rodinu

Už potřetí ožije v sobou 22. dubna 2017 areál Škodaland v Plzni rodinným běžeckým závodem Krajský půlmaraton, který také letos nabídne tři různé trasy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pro ty, které nejdelší trať půlmaratonu neláká, nabízí dvě tratě kratší, a to Krajskou pětku a Krajskou desítku. Na své si přijdou i nejmenší běžci, pro které jsou připraveny Dětské běhy v několika kategoriích. Pro všechny běžce je letos před startem připravena rozcvička pod vedením zkušených lektorů.

Start i cíl půlmaratonu je ve Škodalandu

Závodníci nejdelší trati startují na hlavní silnici před areálem Škodaland směrem na Litice, proběhnou Šlovice, kde se dají vpravo na Dobřany. Z dobřanského náměstí pak běžci pokračují do nedalekých Dobřánek, kde na křižovatce Chotěšovská x Komenského odbočí doprava a běží do Lhoty, pokračují na okraj Valchy, okrajem chatové oblasti skrz Černý Most. Dále značenou cyklostezkou, přebíhají most přes ústí řeky Radbuzy do nádrže České údolí, poté pokračují ulicí K Lávce až k hlavní silnici – ul.Klatovská, kde odbočují doleva a dobíhají do cíle před areál Škodaland.

Běžci Krajské pětky a desítky startují stejným směrem až do nedalekých Litic, kde sbíhají ulicí K Valše, přebíhají most přes ústí řeky Radbuzy do nádrže České údolí, a pokračují ulicí K Lávce. Zde se jejich kroky rozchází, Krajská pětka dobíhá po ul. Klatovská do cíle, Krajské desítka absolvuje ještě jeden okruh skrz Litice.

Půlmaratonce doprovodí vodiči

Na trati nebudou ani letos chybět Plzeňští Tempo Makers v roli vodičů na časy 1:40 až 2:15. Vodiče v davu běžců nelze přehlédnout, budou totiž vybaveni barevnými balonky s označením času, na který běží.

Areál ožije bohatým doprovodným programem

Pro ty, kteří nepoběží, je připraven doprovodný program přímo v areálu Škodaland. Vystoupí kapela Lucie Revival, krev běžcům i návštěvníkům rozproudí Pilsen Cheerleaders a taneční škola Dance Nation. V rámci programu budou moci návštěvníci zkusit diagnostiku nášlapu, golfový trénink, lezeckou stěnu nebo se seznámit s prací a vybavením Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Pro děti bude připraveno Lvíčkovo městečko a skákací hrady či svět lokomotiv. Ani letos nebude chybět půjčovna koloběžek a kol.

S půlmaratonem jsou spojena dopravní omezení

V době konání Krajského půlmaratonu bude od 11:00 do 14:00 hodin omezen provoz obcemi Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota, Valcha a budou též omezeny spoje MHD linky č. 21 a č. 26. Doprava do areálu Škodaland bude od 8:30 do 16:00 hodin zajištěna kyvadlovou dopravou od Západočeské univerzity na Borech.

Pro aktuální dění sledujte web půlmaratonu nebo facebook.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka