Krajští radní rozdělili 26,5 milionu na památkovou péči

V rámci programu „Zachování a obnova kulturních památek Plzeňského kraje“ rada schválila přidělení dotace 19 subjektům v celkovém objemu 1,9 milionu korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přidělení dalších 20,1 milionu korun (87 projektů) budou schvalovat zastupitelé. Mezi schválenými projekty je například obnova oken na zámku v Čakovicích, obnova božích muk v Pernarci, restaurování dveří v kostele sv. Václava ve Švihově nebo restaurování sochy sv. Jana Nepomuckého ve Vysočanech.

V programu „Obnova historického stavebního fondu v památkových rezervacích a zónách a staveb drobné architektury; kopie sochařských děl v exteriéru na území Plzeňského kraje“ schválila rada rozdělení 3 305 000 korun celkem 34 žadatelům. Zastupitelé budou schvalovat další 1 195 000 korun pro dalších 23 žadatelů. Mezi schválenými projekty je například obnova původních prosklených pavlačí a venkovních dřevěných prvků na domě GRANTL v Kašperských horách nebo výměna krovu, nové laťování a nová střešní krytina na bývalé zemědělské usedlosti v Plzni Radčicích.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka