Krajští záchranáři na 12. ročníku veletrhu cestovního ruchu ITEP

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje se představila na 12. ročníku veletrhu cestovního ruchu ITEP, který proběhl ve dnech 15. - 17. září 2016 v prostorách haly TJ Lokomotiva v Úslavské ulici v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za svojí historii se ITEP propracoval na 3. největší veletrh cestovního ruchu v České republice

Letos se návštěvníkům představilo na 130 vystavovatelů, mezi nimi i krajští zdravotničtí záchranáři, kteří zde představili nejen své vybavení a výukové pomůcky, ale předvedli také nácvik telefonicky asistované resuscitace během několika vstupů přímo na pódiu.

Ústředním tématem letošního veletrhu byla „turistika pro rodiny s dětmi"

O slavnostní atmosféru se na zahájení postarali mladí muzikanti z Junior orchestru pod taktovkou Jana Bodnára. Samotný veletrh zahájil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. „Těší mě zájem zahraničních vystavovatelů zúčastnit se veletrhu a dle účasti návštěvníků vidím, že o destinace v Rakousku, Německu, Slovensku nebo Itálii mají zájem," uvedl hejtman při zahájení veletrhu. Cestu do plzeňské haly TJ Lokomotiva si na zahájení veletrhu našly více než čtyři tisíce návštěvníků. Pravidelně ITEP navštěvuje průměrně 10 tisíc lidí. Řada z nich si vyzkoušela oživování a další první pomoc v expozici ZZS Pk.

Poznámka redakce: Nová doporučení Evropské resuscitační rady ERC 2015 kladou velký důraz na to, aby zdravotníci používali kvalitní záchranářské vybaveníautomatické externí defibrilátory AED, jejichž obsluha je jednoduchá a díky hlasové nápovědě přístroje provádí záchranáře celým postupem až k dodání defibrilačního výboje, který je v časné fázi resuscitace velmi důležitý a defibrilátory mohou mnoha lidem zachránit život.

Foto: Vítězslav Sladký

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.10.2016 11:00




6 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka