Křižíkovo gymnázium zve na pondělní besedu s Františkem „Čuňasem“ Stárkem

V rámci cyklu přednášek a besed s názvem „Svět kolem nás“ navštíví v pondělí 30. října Gymnázium Františka Křižíka pan František „Čuňas“ Stárek z Ústavu pro studium totalitních režimů. Jde o odloženou besedu z minulého pondělí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Se studenty septimy a oktávy i dalšími zájemci bude hovořit o historii československého samizdatu, o svých přátelích zřad renomovaných básníků, dramatiků, prozaiků a muzikantů, jimž „doba nepřála“. Představí samizdatový časopis Vokno a jistě bude odpovídat na mnohé další dotazy.

Vrámci cyklu Svět kolem navštívili gymnázium kytarový virtuos Lubomír Brabec, dcera sira Nicholase Wintona Barbara Wintonová, experimentální archeolog Pavel Pavel, astronom Jiří Grygar, designer vozů Ferrari Maurizio Corbi nebo shakespearolog Martin Hilský. Proběhly také výstavy karikaturisty Pavla Kantorka, plzeňských komiksových kreslířů snázvem Plzeňská bublanina či výstava fotografií snázvem „Život bez bariér“.

Beseda proběhne pro studenty školy i pro veřejnost v pondělí 23. října od 12:00 do 13:30 vaule gymnázia, Sokolovská 54, vstup je zdarma.

Besedu pořádá Gymnázium Františka Křižíka a Středoškolský klub ASK ČR při gymnáziu.

foto: wikipedia, david sedlecký 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka