Kulturní centrum a archiv na Světovaru budou zakonzervovány

O ukončení realizace a konzervaci staveb Archiv Světovar a 4x4 Cultural Factory Světovar rozhodlo zastupitelstvo na základě předložené důvodové zprávy

Jarní servisní akce AUTO CB

Ze strany Odboru investic Magistrátu města Plzně (MMP) bylo zadáno spol. STATIKUM s.r.o. zpracování znaleckého posudku, jehož cílem bylo nezávislé zjištění stavu objektu z hlediska statické stability a ověření vhodnosti řešení v projektové dokumentaci ve vztahu k současnému stavu objektu, který je po odstranění střešních konstrukcí vystaven zatékání vody a vlivu povětrnostních vlivů s přihlédnutím k blížícímu se zimnímu období. Ze závěrů posudku rovněž vyplývá, že vzhledem k nastávajícímu zimnímu období je nutné zabezpečit oslabenou střešní desku nad sálem č. 3 části 4x4 Cultrual Factory tak, aby byl eliminován zatěžovací účinek od sněhu buď podepřením střešní konstrukce, nebo použitím trapézových plechů.

Dořešen musí být i odvoz kontaminované zeminy a již odstraněného korkolitu v kontejnerech, který je deponován v prostoru stavby.

Celkové výdaje na nedokončenou realizaci staveb Archiv Světvar a 4x4 Cu Factory Světovar budou činit 112 milionů Kč včetně DPH. V těchto nákladech není zahrnuta částka související s ukončením smlouvy se sdružením Světovar.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.12.2014 14:13



1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka