Kvůli nehodě třech nákladních aut zkolabovala doprava na D5 i tzv. staré plzeňské, silničář je vážně zraněn

V pondělí 26. září 2016 dvě minuty po poledni vyjeli hasiči z Rokycan na dálnici D5 ve směru na Rozvadov k dopravní nehodě třech nákladních aut. U 63,5 kilometru narazila cisterna převážející cement do dvou vozidel Střediska správy a údržby dálnic (SSÚD).

Cílená propagace v Plzni

Při nehodě byl vážně poraněn jeden z pracovníků Správy a údržby silnic, který se v tu chvíli pohyboval kolem vozidel. Jeho dva kolegové pracovali za svodidly na odstranění větví, nic se jim nestalo. Řidiči cisterny se ze zdemolované kabiny pomohli hasiči, utrpěl lehčí poranění, na jeho vyproštění nebylo potřeba použít hydraulické zařízení.

Pro sraženého silničáře přiletěl vrtulník LZS. Hasiči asistovali záchranářům při jeho ošetření a transportu.

Nehoda úplně uzavřela dálnici ve směru na Rozvadov. Kabina cisterny prorazila středová svodidla a zasahovala do travnatého pásu v protisměru. Proto bylo nutné uzavřít i rychlý pruh ve směru na Prahu. Oba dva směry byly uzavřeny pouze po dobu přistávání a odlétání vrtulníku.

Z cisterny unikla nafta. Hasiči zasypali kontaminovanou dálnici sorbentem. Před samotným vyproštěním cisterny, o které se postarala specializovaná firma, museli hasiči přečerpat asi 100 litrů hydraulického oleje do náhradních barelů.

Nehoda zkomplikovala provoz nejen na dálnici, doprava kolabovala i na silnici II/605 na tzv. staré Plzeňské.  

foto: hzs pk


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.09.2016 16:31



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka