Leden v Besedě: Tangová show, Dámská šatna nebo Bolšoj balet

Prosinec utíká mnohem rychleji než voda a brzy tu bude nový rok 2020. Jakými akcemi začne nový kulturní rok v Měšťanské besedě?

Cílená propagace v Plzni

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

6.1.19:00 Hana Zagorová, Petr Rezek a BOOM!BAND Jiřího Dvořáka

Podle beznadějně vyprodaných sálů, v nichž zpívají Hana Zagorová a Petr Rezek, by se mohlo zdát, že se píše například rok 1979 .Diváci s nimi zpívají a tleskají vestoje i dnes - po čtyřiatřiceti letech.

Na diváky čeká téměř dvou a půl hodinový koncert, kde své hity zazpívá Petr Rezek, následovat budou nejslavnější písně z kariéry Hany Zagorové a během koncertu zazní i duety Hanky aPetra.

Celým večerem doprovází skupina Jiřího Dvořáka Boom!Band.

Pořadatel Junesta s.r.o.

7.1.19:00 Asonance

Skupina Asonance patří k nejstarším skupinám působícím na české folkové scéně. Po založení v roce 1976 se brzy stala uznávaným interpretem irských a skotských balad, tanců a instrumentálních skladeb jako jsou reel, jig nebo hornpipe. Do Měšťanské besedy v Plzni se kapela pravidelně a ráda vrací.

Kromě tradičních českých folkových nástrojů, jako jsou housle, flétny, kytara a basa se postupně v kapele objevují také nástroje typické pro ostrovní folk, zejména irské loketní dudy, svislý irský buben bodhrán, strunný nástroj buzuki a různé typy irských fléten. V poslední době se skupina věnuje také interpretaci lidových ostrovních skladeb v modernějším hávu, a proto do jejího nástrojového vybavení přibyla i elektrická abasová kytara, klávesové nástroje a také bicí. Tradiční skladby v klasickém pojetí však v repertoáru zůstaly a stejně tak i jeden z charakteristických atributů skupiny – vícehlasé úpravy některých lidových i duchovních písní.

13.1.    19:00    Misterio del ángel –Tango argentino

Ojedinělá tangová show odkrývá v příběhu anděla tajemství naší duše. Hudebně-taneční obrazy umocněné zvukovým a světelným designem nás prostřednictvím fenoménu tanga zavedou do vlastního nitra. V jednom okamžiku budete obklopeni láskou, něhou a smyslností a v dalším svíráni nejkrutější bolestí a steskem.

Hudbu k projektu vytváří pětice vynikajících instrumentalistů Escualo Quintetu a skvělý perkusista Camilo Caller. Tango jako tanec i život představí tangová akademie Tangonexion a její úžasní tanečníci Patricie Poráková, Javier Antar, Anna Polívková a Michal Kurtiš.

Bandoneon: Jakub Jedlinský

Housle: Vít Chudý

Elektrická kytara: Petr Beneš

Klavír :Ivan Vokáč

Kontrabas: Jan Prokop

Perkuse:Camilo Caller

Námět: Jakub Jedlinský a Patricie Poráková

Choreografie: Patricie Poráková a Javier Antar

Světelnýdesign: Michal Kříž

20.1.  19:00  Šňůra hudebních perel

Na večer plný příjemných operních, operetních, muzikálových a filmových melodií vás zve známá plzeňská sopranistka Radka Sehnoutková. Dále se vám představí mladý, talentovaný tenor Daniel Matoušek. A to vše za klavírního doprovodu Táni Vaněčkové. Začněte nový rok 2020 v příjemné společnosti a s krásnou hudbou.

Účinkují:

Radka Sehnoutková - soprán

Daniel Matoušek - tenor

Táňa Vaněčková - klavír

26.1.    19:00    Radůza & Band

Oblíbená písničkářka se vrací do Měšťanské besedy v Plzni, kdese svou kapelou představí průřez dosavadní tvorbou. Zazní písničky z nejnovějších alb i z předchozích desek, ale také ty, které jsou zbrusu nové a na své vydání teprve čekají. Radůza se zvládne doprovodit na několik hudebních nástrojů, její zpěv hřmí, ale i jemně vypráví dojemné příběhy, jako například v nádherných baladách Madeleine nebo Jeannine, kterése staly skvostem jejího repertoáru.

Její umělecká dráha připomíná některé „pohádkové“ životopisy. Na ulici ji v roce 1993 objevila Zuzana Navarová a už tři dny na to zpívala ve svatyni českých zpěváků, v pražské Lucerně. O pár týdnů později zde pak triumfovala jako předskokanka slavné americké písničkářky Susanne Vega, o šest let později měla stejnou čest při koncertě Mikea Oldfielda. Od té doby vydala řadu velmi úspěšných sólových alb, získala několik zlatých Andělů a bodovala také v anketě Zlatý slavík. Díky své jedinečnosti a originálním písním čerpajícím především z české tradice zaujala i publikum v zahraničí, například Polsku a ve Francii.

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

5.1. 19:30 Caveman

27.1.19:30

One man show, které vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

Komedie, u které nezůstane Vaše bránice v klidu!

Hrají: JanHolík nebo Jakub Slach

Autor: Rob Becker

Režie: Patrik Hartl

HudbaDavid Kraus

Délka představení: 80 minut bez přestávky

Pořadatel POINT, s.r.o.

9.1.19:00 Plnou parou

Sauna osamělého luxusního wellness hotelu, tajná pracovní a milostná schůzka, touha po dítěti a potřeba sponzorského daru, to jsou atraktivní ingredience pro brilantní komedii plnou záměn a zmatků, která ale končí laskavým smířením.

Hrají: Lenka Vlasáková, Miroslav Etzler, Jan Dolanský, Petra Horváthová/ Alena Doláková, R. Trsťan

Autor: René Heinersdorff

Režie:Petr Svojtka

Divadlo: Divadlo Palace

Délka představení: 115 minut včetně přestávky.

12.1.19:00 Velké lásky v malém hotelu

Bláznivá komedie s Lukášem Vaculíkem v hlavní roli vypráví o tom, že ani člen vlády by si neměl nic začínat s vdanou sekretářkou. A pokud si k záletům vybere hotel, kde je i jeho manželka a čínská obsluha mu moc nerozumí, je to přímo katastrofa.

To potom potřebuje spolehlivého tajemníka, který dokáže vyrobit takové alibi, nad jakým zůstává rozum stát. Když se do toho připlete puritánská poslankyně a podváděný manžel, je jasné,že v hotelu vypukne peklo. V sousedních apartmá tu bydlí celkem 11 lidí a ve spletitých situacích, vyvolaných několika nevěrami, bojují o svůj krk vlastně všichni aktéři.

Hrají:Lukáš Vaculík, Adéla Gondíková / Betka Stanková, Mahulena Bočanová / Olga Želenská, Filip Tomsa, Ivana Andrlová, Veronika Jeníková / Pavla Vojáčková, Pavel Nečas, Zbyšek Pantůček /Roman Štolpa

Autor:Ray Cooney

Překlad:Břetislav Hodek

Režie:Roman Štolpa

Divadlo:Divadelní společnost Háta

Délka představení: 150 minut včetně přestávky.

19.1.19:00 Dámská šatna

Jestlipak víte, která místnost v divadle je opravdu ta nejdůležitější? Kde se všechno probírá, posuzuje, ovlivňuje a rodí? Tím tajemným a vzrušujícím místem je dámská šatna. Přijďte do Měšťanské besedy v Plzni a skrze setkání a rozhovory v divadelní šatně budete moci nahlédnout do osudů čtyř hereček.

Do života Marie právě vstupuje nový muž, prožívá počáteční okouzlení i následné rozčarování. Trudu s malou dcerou zase již po několikáté opouští manžel. Mladičká Klára přirozeně touží po roli, divadelním růstu i úspěchu. Nejstarší Líza řeší v obecnější rovině smysluplnost hereckého poslání. Komedie poodhaluje jindy tak skryté prostředí divadelního zákulisí a ve čtyřech generačních rovinách odkrývá profesní i osobní život hereček. O situační humor přitom není nouze.

Hrají: Daniela Kolářová, Dana Batulková, Evellyn Pacoláková, Petra Tenorová

Autor:Arnošt Goldflam

Režie:Arnošt Goldflam

Divadlo:Agentura Harlekýn

Délka představení: 105 minut včetně přestávky.


20.1.19:30 Cavewoman

Povíce než patnácti letech úspěšného uvádění inscenace Caveman přichází agentura Point s Cavewoman.

Mysleli jste si, že Vás už nic nedokáže rozesmát? Přijďte se podívat na volné pokračování kultovní one man show Caveman a seznámi tse s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě Cavewoman. Pobaví Vás trochu jiný pohled na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou, v komedii, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.

Hraje:Daniela Choděrová

Pořadatel:POINT, s.r.o.

Délka představení: 80 minut bez přestávky


30.1.19:00 S tvojí dcerou ne (Agentura Harlekýn)

Komedie Antonína Procházky o tom, jak snadno spadnout do manželské krizea jak těžko z ní ven.

Je to příběh docela obyčejných manželských párů (bankovní úředník s učitelkou a majitel neprosperující umělecké agentury s knihovnicí), snažících se předejít možné manželské krizi. Způsobí nejprve lehkou zápletku, postupně však doslova gejzír krkolomných situací, trapasů a slovního humoru. A to za přispění dospívající dcery, jejího kluka a ubohého bytaře, který přijde poctivě krást, zamotá se do světa intelektuálů a jen zírá, do jakých situací se zapletl.

Hrají:Týna Průchová, Petr Nárožný, Naďa Konvalinková, Zuzana Slavíková/Dagmar Novotná, Pavel Kikinčuk/Martin Zahálka, Antonín Procházka/Viktor Limr/Antonín Procházka ml., Vilém Dubnička

Autor:Antonín Procházka

Režie:Antonín Procházka

Délka představení: 120 minut včetně přestávky


OSTATNÍ

27.1.19:00 Dubnička Lahoda Revival Kabaret

Šimek& Grossmann, Suchý & Šlitr, Vodňanský & Skoumal…Znáte ale Dubničku & Lahodu? Přitom za sebou zanechali pokladnici veselých písniček, komických scének a minimalistické poesie. Objevovat jejich tvorbu můžete v chodsko-valašské retrofolk show.
Autoři Kabaretu se snaží navázat na bohatou, alemizející tradici spojení vtipných písniček a scének vlastním originálním způsobem, aniž by se se zmíněnými ikonami chtěli srovnávat.

CESTOVÁNÍS BESEDOU

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky


7.1.18:00 Finsko:Lesní království

Přednáší Tomáš Hájek, průvodce CK Periscope Skandinávie

Lesya jezera, kam dohlédnete, to je typická krajina jižního Finska. Finsko je nejzalesněnější zemí Evropy, takže kde jinde si v lese dokonale vyčistit hlavu než právě ve Finsku? A to v jakémkoliv ročním období! Čistá příroda jistě přispívá k tomu, že Finové jsou dnes prý nejšťastnějším národem na světě. Čím to je? A čím nám Finové mohou být vzorem?

Vstupné120,- Kč v předprodeji / 140,- Kč v den konání

Pořadatel Periscope Skandinávie s.r.o.


23.1. 18:00 77 neuvěřitelných míst Evropy

Přinášíme Vám poutavou přednášku plnou inspirace, jak objevit kouzelná místa kousek od domova v Evropě. Bez destinací, které už dávno znáte. Jejich krásu Vám ukáže ve svých příbězích cestovatelka Hana Machalová. Uvidíte 77 míst od nezkrotného Islandu po nádherný Kavkaz. Nevynecháme ani sousední země a v nich místa, o kterých možná nemáte tušení. Můžete tam být už zítra. Nejlepší totiž je, že jsou na dosah. Dostupné pronáš čas, peněženku. Šetříte svou uhlíkovou stopu. Nemusíme řešit víza, obavy o zdraví nebo bezpečnost. Nadchněte se pro nekonečnou rozmanitost Evropy a dejte jí šanci dostat se na Váš cestovatelský seznam.

Hana Machalovápatří k hlavním cestovatelským motivátorům u nás. Je autorkou knihy Do světa cestujte chytře, levně a často (Albatros Média )https://www.knihcentrum.cz/do-sveta. Vystupuje často v médiích, kde radí lidem, jak se nebát cestovat na vlastní pěst. Ráda objevuje místa, která nezasáhla masová turistika. Sledují ji tisíce fanoušků na sociálních sítích, kde sdílí své tipy,fotografie a zajímavosti z cest.

Po přednášce proběhne autogramiáda její knihy Do světa.


AKCEPRO DĚTI


https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

5.1.14:30 a 16:00 Malostranská zimní pohádka (Divadlo MatějeKopeckého Praha)

Zimní pohádka ze staré Prahy vypráví poetický příběh o přátelstvíza doprovodu krásných písniček. O půlnoci na ulici ožijí tři sněhuláci, kteří se snaží vybojovat si mezi sebou místo. Nakonec je spřátelí ztracený pejsek, kterému společně pomohou najít cestu domů. Ale co se stane se sněhuláky v předjaří, když začne hřát sluníčko?

Vhodné pro děti od 3 let

12.1.14:30 a 16:00O Popelce (Divadlo Dráček)

Klasická dětská pohádka o skromnosti, pracovitosti a lásce.

Vhodné pro děti od 3 let

18.1.14:30 Hravá sobota: Vodní svět

Tentokrát se vydáme po stopách obyvatel vodní říše. Začneme u těch nejmenších a možná se dostaneme až do oceánu za velrybou. Kdoví? Přidáte se k nám? Plavky ale klidně nechte doma, všechno zvládneme "suchou nohou"

Vhodné pro děti od 3 do 6 let

19.1.14:30 a 16:00 Zimní pohádka aneb Skřítek Třešnička a Paní Zima (Liduščino divadlo)

Napadne sníh, vánoce jsou pryč a po nich je ještě dlouhý díl zimy .Kytičky dávno spí a na zahrádce je ticho. Zvířátkům začne být dlouhá chvíle, protože venku není žádná zábava. To je příležitost pro skřítka Třešničku. Ani ho nenapadne, že by chtěl zimu prospat a vymyslí pro zvířátka

Vhodné pro děti od 3 let


25.1.14:00 Zpíváme a tančíme s Míšou: Cestujeme za zvířátky

25.1.16:00

Míšu znáte ze stovek vystoupení po celé ČR i z účinkování  vtelevizních pořadech pro děti. Interaktivní písničková show pobaví i aktivně zapojí děti i jejich rodiče.

Můžete se těšit na hodinové vystoupení nabité spoustou veselých písniček, tancováním, dováděním a sladkými odměnami.

Vhodné pro děti od 2 let

26.1.14:30 a 16:00 Čert a Káča (Divadlo eMILLIon)

Pohádka na motivy lidové pohádky Boženy Němcové o drzé a nebojácné Káča, chytrém pasáčkovi a oklamaném čertovi.

Vhodné pro děti od 3 let

Partnery představení pro děti a mládež jsou SWIETELSKY stavební s.r.o. a ÚMO Plzeň 3.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

6.1.19:15 Vlastníci

17. 1.18:00

Hrají: Tereza Ramba, Vojta Kotek, Dagmar Havlová, Jiří Lábus, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, Klára Melíšková, Kryštof Hádek ad.

Režie:Jiří Havelka

Země/ ROK:ČR, Slovensko / 2019

Doba trvání:96 min

Mnozí majitelé bytů to asi znají z vlastní zkušenosti. Hrdinové filmu Vlastníci jsou totiž jedněmi z nich, patří jim byty v jednom postarším činžovním domě a právě mají společnou schůzi, na které se musí dohromady na mnohém dohodnout a rozhodnout. Najdou se mezi nimi idealisté, kteří jednají ve prospěch celku, jsou zde i vypočítaví prospěcháři nebo dokonce rafinovaní manipulátoři, ale také lidé ztracení v pocitech vlastní bezvýznamnosti. Všichni se ale nakonec musí společně domluvit na správě domu, ve kterém mají své byty…

8.1.19:15 Parazit

ZEMĚ/ ROK: Jižní Korea / 2019
REŽIE: Pon Džun-ho
HRAJÍ:Kang-ho Song, Seon-gyoon Lee, Yeo-jeong Jo, Hye-jin Jang, Woo-shikChoiad.

DOBA TRVÁNÍ: 132 min

Černá komedie režiséra Bong Joon-hoa (Snowpiercer, Okja)sleduje chudou, ale mazanou čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Co se můžestát, když se setkají dva tak odlišné světy? Originální dílo mistrovsky pracuje s prvky thrilleru, dramatu i satiry a přináší vtipný a nepředvídatelný divácký zážitek. Parazit byl oceněný Zlatou palmou a podle mnohých ohlasů se tak stal nejzábavnějším vítězem festivalu v Cannes od dob Pulp Fiction.

9.1.19:15 Bohemian Rhapsody

Hrají: Rami Malek, Joseph Mazzello, Gwilym Lee, Ben Hardy, Allen Leech

Režie: Bryan Singer, Dexter Fletcher

Země/ Rok:VB, USA / 2018


Jediné, co je pozoruhodnější než jejich muzika, je jeho příběh .Bohemian Rhapsody popisuje hudební dráhu i nekontrolovatelnou životní spirálu Freddieho Mercuryho. Snímek je rámcován založením skupiny Queen v roce 1971 až po památný koncert Live Aid v roce 1985.

10.1.18:00 Ženská na vrcholu

ZEMĚ/ ROK: ČR, SR / 2019
REŽIE: Lenka Kny
HRAJÍ: Anna Polívková, Martin Dejdar, Jana Preissová, Bolek Polívka, Marek Němec ad.

DOBA TRVÁNÍ: 105 min

Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí  na popud své tety Ely (JanaKrausová) s nadšeným osmiletým synem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhla svému citovému problému.  Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá ve vysokohorské chatě Samota. Tam potkává dva muže, ač o žádné seznamování opravdu nestojí. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby, ale hlavně milovník žen a zábavy.

Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce(Bolek Polívka), aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě!

11.1.14:30 Zakleté pírko

18. 1.
21. 3.

Hrají :Anastasia Chocholatá, Lukáš Pavlásek, Petr Urban, Lucie Polišenská, Šárka Vaculíková ad.

Režie:Zdeněk Troška

Dobatrvání:1 h 34 min


Nová pohádka Zdeňka Trošky vypráví příběh odvážné dívky, která se vydá do světa vysvobodit zakletého prince.

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí neustále sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit jeho prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milovaného. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka před zlou princeznou Ebenií bude potřeba především pravá láska.

Cena dospělí 130,- Kč, děti do 12 let 110,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

Partnerem představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

11.1.16:30 Jiří Suchý – lehce s životem se prát

ZEMĚ/ ROK: ČR, Slovensko / 2019
REŽIE: Olga Sommerová
VYSTUPUJÍ: Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Ondřej Suchý, Jakub Suchý, Tamara Suchá, Vít Suchý ad.

DOBA TRVÁNÍ: 102 min

Muž mnoha řemesel, herec, spisovatel, režisér, libretista, skladatel,textař, grafik, scénograf a kostýmní výtvarník, a navíc ředitel divadla. A to určitě není ještě všechno. Především legenda české kultury, která ovlivnila několik generací. To je Jiří Suchý, o jehož životní cestě, mnohdy nelehké, natočila dokumentární film Olga Sommerová.

Jiří Suchý svým všestranným geniálním talentem ovlivnil v průběhu šedesáti let své tvůrčí dráhy několik generací. Svými písňovými a divadelními texty obohatil s nevídanou působivostí nejen český jazyk, ale i naše kulturní bohatství. V průběhu šedesáti let uvedl v Semaforu stovku her,napsal texty k 1400 písním a složil hudbu k 500 songům. „Dodnes mi není jasný, jak vznikne nápad. Mám ctižádost, aby to dobrý,co jsem napsal, mě přežilo…,“ zazní mimo jiné z umělcových úst ve filmu.

O Jiřím Suchém byly už v minulosti natočeny filmy, které se zaměřovaly spíše na konkrétní mezníky jeho divadelní tvorby. Film Jiří Suchý - Lehce s životem se prát se více věnuje umělcovu životu. Hlavním cílem Olgy Sommerové bylo vytvořit atraktivní životopisný a tvůrčí portrét Jiřího Suchého jinak, než jak byl doposud prezentován. Film ho představí v archivních záběrech, ale soustředí se i na jeho současnou tvorbu, a situace z profesního a osobního života.

„Dílo Jiřího Suchého je tak obsáhlé, že pro životopisný film o jeho osobnosti je třeba zvolit přísný a subjektivní výběr jeho tvorby. Mým cílem je vytvořit film o životní cestě muže, který kromě toho, že svoje nadání zasvětil divadelní a písňové tvorbě, žil také svůj osobní a občanský život. Chci ho představit nejenom jako komika, ale i jako člověka, který se musel poprat s nepřízní režimu i osudu,“ popisuje Olga Sommerová svůj přístup k hlavnímu aktérovi filmu.

Film získal na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech cenu diváků.

Na projekci lze uplatnit zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let: 69 Kč. Slevu lze koupit online.


12.01.16:00 Klimt & Schiele – Erós a Psyché

ZEMĚ/ ROK: ITA / 2018
REŽIE: Michele Mally
DOBA TRVÁNÍ: 90min

Rok 1918 nepřinesl jen konec světové války, ale také úmrtí proslulých malířů Gustava Klimta a Egona Schieleho. Oba dva jsou synonymem “zlaté éry” Vídně a oba dva způsobili ve výtvarnémsvětě revoluci. O jejich obrovském talentu, snech, ale i skandálech a posedlostech vypráví dokument Klimt & Schiele -Eros a Psyché. Snímek diváky provede nejslavnějšími kulturními prostory rakouské metropole - galeriemi Albertina, Belvedere, prostory Umělecko historického muzea, Muzea Leopoldových nebo Muzea Sigmunda Freuda.

13.1.19:15 Dokonalá lež

Země/ ROK:USA / 2019

Hrají:Helen Mirren, Ian McKellen, Jóhannes Haukur Jóhannesson

Režie:Bill Condon

Doba trvání:1 h 39 min


Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně.

15.1.19:15 Špindl 2

Hrají:Radim Fiala, K. K. Hrachovcová, Anna Čtvrtníčková, Filip Blažek,Hana Vágnerová ad.

Režie:Radek Balaš

Země/ rok:ČR / 2019

Doba trvání:1 h 39 min


Silvie je úspěšná lékařka a věří, že konečně našla recept i na šťastný vztah. Renata je manželka známého spisovatele, ve svých kurzech dodává dalším ženám odvahu a sílu k lepšímu životu, ale v jejím vlastním životě jeden osudový prvek schází. Herečka a tanečnice Eliška stojí na začátku slibně rozjeté kariéry, ale komplikuje se jí vztah s přítelem –muzikantem… A chlapi z horské služby jsou vždy připraveni pomoci. Kde jinde by se všechny příběhy mohly protnout a vyřešit než v zasněženémŠpindlu?


16.1. 2020 19:15Richard Jewell

Země/ rok:USA / 2019

Hrají:Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates, Wayne Duvall, Olivia Wilde

Režie:Clint Eastwood

Doba trvání:2 h 9 min


Clint Eastwood obohatil svou režijní filmografii o další film podle skutečné události. Snímek nazvaný podle hlavního protagonisty Richard Jewell se vrací do roku 1996, kdy se během XXVI. letních olympijských her v Atlantě podařilo pracovníku bezpečnostní agentury, Richardu Jewellovi, zachránit tisíce životů nálezem batohu s výbušninou. Z prvotně oslavovaného hrdiny se však později, kvůli manipulativním a zavádějícím informacím z médií, stává hlavní podezřelý. Odstartovaná mediální kampaň pak pomalu ničí hrdinství jednoho muže v očích národa a to spolu s vysilujícím vyšetřováním ze strany FBI činí z jeho doposud poklidného života doslova peklo na zemi. Tématicky nadčasový a v současnosti více než aktuální film vyniká skvělým hereckým obsazením. Kromě hlavního představitele v podání Paula Walter Hausera se ve filmu objeví držitel Oscara Sam Rockwell (Tři billboardy kousek za Ebbingem), Kathy Bates (Misery nechce zemřít), Jon Hamm (Baby Driver), Olivia Wilde (Sám život) a další.

18.1.16:30 Poslední aristokratka

ZEMĚ/ ROK: ČR, SR / 2019
REŽIE: Jiří Vejdělek
HRAJÍ:Hynek Čermák, Tatiana Vilhelmová, Yvona Stolařová, EliškaBalzerová, Martin Pechlát ad.

DOBA TRVÁNÍ: 110 min

Rodilý Newyorčan Frank (Hynek Čermák) získá v restituci díky svým šlechtickým předkům dávné rodové sídlo – zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií (Yvona Stolařová) a temperamentní ženou Vivien (Tatiana Vilhelmová) na velký návrat do Čech. Čerství aristokraté jsou neznalí místních poměrů a nepolíbení českou realitou, někdejší vlast a zámecký život znají jen z prastarých vyprávění příbuzných. Záležitosti spojené s navrácením majetku pro ně řeší právní zástupce Benda (Vojtěch Kotek). Po příjezdu rodina zjišťuje, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán Josef (Martin Pechlát), bodrá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová) a hypochondrický údržbář Krása (Pavel Liška). Zatímco osazenstvo Kostky pozvolna procitá z mátožného spánku porevolučních devadesátých let, rodina Kostkových stojí před těžkou volbou, zda generacemi vybudované sídlo prodat a vrátit se do Ameriky, nebo se pokusit zámek Kostka zachránit. Film vznikl podle stejnojmenné knihy Evžena Bočka.

Na projekci lze uplatnit zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let: 69 Kč. Slevu lze koupit online.

20.1.19:15 Na nože

Země/ rok:USA / 2019

Hrají: Daniel Craig, Chris Evans, Michael Shannon, Don Johnson, Jamie LeeCurtis, Toni Collette ad.

Režie:Rian Johnson

Doba trvání:2 h 10 min


Satirická krimi komedie zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkost ipodezřelí.
Svérázný detektiv Daniel Craig (série James Bond, Muži, kteří nenávidí ženy) pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo.
V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “CaptainAmerica”  Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson.


22.1.19:15 S láskou Vincent

ZEMĚ/ ROK: VB, Polsko / 2017
REŽIE: Dorota Kobiela & HughWelchman
HRAJÍ:Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn,Saoirse Ronan

DOBA TRVÁNÍ: 95 min

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (LovingVincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že “může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl.

Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdyse van Gogh léčící se z deprese, postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny.


23.1.15:00 Ženy v běhu

Země/ rok:ČR / 2019

Hrají:Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann

Režie:Martin Horský

Doba trvání:93 min


Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádnáz nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti.

Na projekci lze uplatnit zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let: 69 Kč. Slevu lze koupit online.

24.1.18:00 Cats

Hrají: Jennifer Hudson, Judi Dench, Idris Elba, Ian McKellen, Taylor Swift ,James Corden, Francesca Hayward

Režie:Tom Hooper

Kamera:Christopher Ross

Hudba:Andrew Lloyd Weber

Znění:anglicky s českými titulky

Země/ rok:USA, Velká Británie / 2019

Doba trvání:1 h 46 min

Legendární muzikál Cats se dočkal filmového zpracování. Oscarový režisérTom Hooper (Králova řeč, Bídníci) se obklopil těmi nejlepšími herci, zpěváky a tanečníky a slibuje nezapomenutelný divácký zážitek.

Příběh se odehrává na legendárním kočičím bále, který se odehrává jednou ročně a jedna vybraná kočka na něm vždy dostane šanci na nový život. Volbu provádí ta nejstarší z nich, pravidla zná snad jen ona, ale všichni se snaží, co jim schopnosti a síly stačí, aby se právě oni stali těmi vyvolenými.

„Každý den jsem si při natáčení připadal ne jako režisér, ale spíš jako trenér špičkového sportovního týmu,“ vypráví Tom Hooper, který svou snahu o dokonalost dotáhl k absolutní dokonalosti. Všichni zúčastnění jsou mistři svého řemesla, v Cats se potkávají herecké ikony Judi Dench, Ian McKellen a Idris Elba s hvězdami současné populární hudby Taylor Swift a Jasonem Derulo. V tanečních sekvencích zase září primabalerína Královského baletu Francesca Hayward po boku Les Twins, asi nejlepších hiphopových tanečníků současnosti.


25.1.14:30 Jumanji: další level

Země/ rok:USA, 2019

Režie:Jake Kasdan

Hrají:Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black, Kevin Hart, Awkwafina, Danny DeVito

Doba trvání:123 min


Martha ,Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel. Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah.

Cena dospělí 130,- Kč, děti do 12 let 110,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

Partnerem představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.


25.1.17:00 Le Mans ´66

ZEMĚ/ ROK: USA / 2019
REŽIE: James Mangold
HRAJÍ: ChristianBale, Matt Damon, Caitriona Balfe, Jon Bernthal
DOBA TRVÁNÍ:153 min

Strhující legendární příběh o tom, jak konstruktér aut Carroll Shelby a britský jezdec Ken Miles postaví pro automobilku Ford revoluční závodní auto Ford GT40, aby s nímmohli zvítězit nad Enzem Ferrarim v závodu 24 hodin Le Mans ve Francii roku 1966.

Na projekci lze uplatnit zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let: 69 Kč. Slevu lze koupit online.


26.1.15:45 Louskáček

Cyklus: Bolšoj balet 2019/2020

Hrají:Margarita Shrainer (Maruška), Semyon Chudin (Louskáček), Denis Savin (Droselmeyer), Alexandre Vodopetov (Myší král)

Režie:Jurij Grigorovič

Hudba:Petr Iljič Čajkovskij

Země:Rusko

Dobatrvání:150 min


Kouzelný příběh Marušky a jejího Louskáčka v baletním představení pro celou rodinu. Pohádka E. T. A. Hoffmanna, kterou zinscenoval Jurij Grigorovič, zavede děti i dospělé do světa magie a zázraků. Příběh o louskáčku na ořechy, který se ve fantazii Marušky promění v krásného prince, doprovází hudba Petra Iljiče Čajkovského.

Chcete zažít výjimečná baletní představení z Velkého divadla v Moskvě a ještě ušetřit na vstupném? Do 26. ledna 2020 si můžete pořídit za zvýhodněnou cenu abonmá na záznamy pěti baletních představení z nové sezóny Bolšoj baletu.


27.1.19:15 Kladivo na čarodějnice

Hrají:Elo Romančík, Vladimír Šmeral, Soňa Valentová, Josef Kemr, IljaPrachař, Blanka Waleská, Eduard Cupák, Jiřina Štěpničková, Čestmír Řanda st., Jiří Holý, Václav Lohniský a další

Režie:Otakar Vávra

Scénář:Otakar Vávra, Ester Krumbachová

Kamera:Josef Illík

Země/ rok:Československo / 1969

Doba trvání:1 h 43 min


Jeden z nejznámějších filmů Otakara Vávry vznikl podle stejnojmenného románu Václava Kaplického a podle dochovaných soudních zápisů z čarodějnických procesů z let 1678-1695. Inkvizitor Boblig ,povolaný do města Šumperka, aby vyšetřil přestupek jedné žebračky, zkonstruuje proces, jehož metody zaručují doznání všech obžalovaných. Proti spořádaným a ušlechtilým občanůmse náhle vynoří moc, která pod rouškou očišťování kraje od čarodějnic sleduje pouze vlastní obohacení a která neváhá pro tento cíl ničit všechny odpůrce a obětovat životy desítek nevinných lidí...

Na scénáři s Vávrou spolupracovala i výrazná osobnost českého filmu Ester Krumbachová. Oba obohatili scénář neskrývanou analogií s politickými procesy 50. let, jejichž hrůza začalavycházet v 60. letech najevo. Film se tak v obecné podobě stal působivou výstrahou před zneužíváním neomezené moci nad životy lidí.


29.1.19:15 Favoritka

Hrají:Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn

Režie:Yorgos Lanthimos

Země/ rok:USA, Irsko, Velká Británie / 2018

Dobatrvání:1 h 59 min


Je 18. století. Anglie válčí s Francií. Anglická královna Anna je nemocná a náladová. Někdy až příšerně náladová. Zemi za ní víceméně řídí její společnice a přítelkyně lady Sarah. Co se však stane, když se královnina přízeň obrátí směrem  knové služebné Abigail, nad níž dosud držela lady Sarah ochrannou ruku?


30.1.19:15 Případ mrtvého nebožtíka

Země/rok:Česko / 2020

Režie: Miloslav Šmídmajer

Hrají:David Novotný, Hana Vagnerová, Martin Pechlát, Lukáš Příkazký, Miroslav Táborský ad.

Doba trvání:95 min

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazský). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský )je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony.


31.1.18:00 Můj příběh

Země/ rok:Česko / 2019

Režie:Libor Adam, Hana Hendrychová

Hrají:Vlastina Svátková, Vilma Cibulková, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Pavel Kříž ad.

Doba trvání:90 min


Mladá talentovaná Elizabeth rezignuje na úspěšnou kariéru baletky kvůli osudové lásce. Muž jejího srdce má však dvojí tvář, a tak Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Co se však zdálo být koncem, může se stát novým začátkem. Elizabeth odjíždí na Moravu, aby se pokusila poprat s nepřízní osudu i vlastními démony. S pomocí tety Marie, která jí byla celý život oporou, a čtyř neuvěřitelných přítelkyň začíná hledat cestu k novému životu, ale především víru v sebe sama. Z drsného pádu a procitnutí se zrodí prozření a Elizabeth dostává druhou šanci na opravdové štěstí i skutečnou a bezpodmínečnou lásku. Elizabethin příběh vypráví o neuvěřitelné snaze dostat se ze dna, o ozdravné síle humoru, o ceně přátelství a také vůli otevřít srdce a nezanevřít na lásku, protože ta je hnacím motorem našich životů.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.12.2019 10:37



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka