Legendární snímky oslaví od středy v Kině Beseda jubilea. Začíná přehlídka I filmy mají narozeniny

Kino Beseda vybralo do programu pětici filmů, které si v letošním roce připomínají kulaté nebo půlkulaté výročí od své premiéry.

Cílená propagace v Plzni

Přehlídka I filmy mají narozeniny odstartuje 11. října 2017 snímkem Cesta na měsíc, jenž slaví už 115. výročí od premiéry. Následovat budou filmy Upír Nosferatu s 95 lety od prvního uvedení, Marketa Lazarová slavící 50. narozeniny, 90letý Cirkus a na závěr Casablanca s 75. výročím od premiéry.

Na plátno Kina Beseda se vrátí klasické filmy, které se od svého uvedení staly legendami filmové tvorby a nejsou v kinech běžně k vidění. „Vybrali jsme pětici filmů, které oslaví významná výročí od své premiéry a přitom jde o nezapomenutelné snímky,“ říká Ivan Jáchim, ředitel agentury Dominik centrum s.r.o, která Kino Beseda provozuje. „Začneme prvním blockbusterem filmové historie Cesta na měsíc, promítneme také světově proslulý němý horor Upír Nosferatu a filmovou báseň Františka Vláčila Marketa Lazarová, která je považovaná za nejlepší český film všech dob. Na své si přijdou i milovníci Charlieho Chaplina, jehož budou moci vidět ve filmu Cirkus, a přehlídku zakončíme Casablancou, označovanou za nejlepší hollywoodský film.“

Vstupenky v ceně 115 korun jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích.


I filmy mají narozeniny – program

11. 10. 2017 19:15 Cesta na Měsíc &Podivuhodná cesta
Projekce k výročí 115 let od premiéry filmu.
Snímek Georgese Méliese Cesta na Měsíc se stal prvním blockbusterem filmové historie, který byl však následně zapomenut. Roku 1993 byla objevena jedna barevná filmová kopie, která byla považována za ztracenou, a tak se rozjela jedna z nejdůmyslnějších a nejnákladnějších restaurátorských akcí v historii filmu. Podivuhodná cesta doplňuje Méliesovu Cestu na Měsíc a vytváří tak výjimečný zážitek pro všechny milovníky filmu.

1. 11. 2017 19:15  Upír Nosferatu
Projekce k výročí 95 let od premiéry filmu.
Nejvýznamnější horor v dějinách kinematografie plný okultních významů a mystických narážek. Mladý úředník realitní kanceláře Hutter je vyslán do karpatských hor k hraběti Orlokovi, aby s ním uzavřel smlouvu o koupi nemovitosti. S příchodem první noci však Hutter zjišťuje, že hrabě je upír.


24. 11. 2017 18:00 Marketa Lazarová
Projekce k výročí 50 let od premiéry filmu.
Podle kritiků nejlepší český film všech dob a jeden z nejlepších filmů vůbec. Ranně středověký příběh Markety i boje dvou zemanských rodů a Kozlíkova bitva s královským vojskem představují především sestup k základům lidské existence a k extatičnosti pudového života, nerespektujícího žádný řád.

8. 1. 2018 19:15 Cirkus
Projekce k výročí 90 let od premiéry filmu.
V době vzniku filmu Chaplin více než dvě desetiletí bavil publikum svojí postavou Tuláka. I tentokrát ho honí policie, která ho považuje za zloděje. Při honičce vběhne do cirkusu a je natolik zábavný, že se ho majitel rozhodne zaměstnat. Tulákovi ale nejde zábava sama od sebe a tak se majitel cirkusu rozhodne mu pomoci…

22. 1. 2018 19:15 Casablanca
Projekce k výročí 75 let od premiéry filmu.
Casablanca, v hlavních rolích s Humphrey Bogartem a Ingrid Bergmannovou, je mnohými považována za nejlepší hollywoodský film všech dob. Film získal tři Oscary – za nejlepší film, režii i scénář – a díky charismatu hlavních postav i melodramatickému příběhu se natrvalo zapsal do zlatého fondu kinematografie.
 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka