Legendární Ulan Bator z Francie a místní allstar band Povodí Ohře míří do Papírny

Ve středu 15.3. se těšte do Papírny na nejlepší francouzskou kapelu posledních 300 let! Nazval je tak sám Michael Gira ze Swans, který s Ulan Bator spolupracoval na jedné z desek a po poslechu mu rozhodně není důvod nevěřit. Kraut rock, post rock, noise, psychedelie a přes 23 let na scéně! Společně s nimi se představí místní bard Ambient Theatre speciálně i s bubeníkem a nová all star kapela Povodí Ohře složená z členů esazlesa, Esgmeq a Climatizado!

Cílená propagace v Plzni

ULAN BATOR - Francie
progressive / kraut / post / noise / rock
https://ulanbatorband.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?-E


POVODÍ OHŘE - Plzeň

alternative / rock / punk

AMBIENT THEATRE - Plzeň

riff and roll / krautrock / psychedelic
https://www.mixcloud.com/ladi-assage/
http://bandzone.cz/ambienttheatre


Kdy: 15.3.2017

Kde: Papírna Plzeň
Vstup: 130 až 200,- dej kolik Ti za to stojí dát
Start: 20:00
Lineup: tba

Fb událost: https://www.facebook.com/events/195788874234056/


Info>

Kapelu, původně jen jako duo společně založili kytarista, zpěvák Amary Cambuzat a basák Olivier Manchion v roce 1993 v Paříži. Amary, jako frontman a hlava celého projektu tak přes neuvěřitelných 23 let produkuje jedno album za druhým a skutečně právem si Ulan Bator po celém světě vydobyli pozici jedné z nejrespektovanějších francouzských kapel všech dob. Důkazem je tomu i to, že se do kapely zamiloval i Michael Gira ze Swans, který Ulan Bator označil jako jednu z nejlepších francouzských kapel posledních 300 let, což asi něco znamená. Svá slova pak potvrdil i činy a v roce 2001 zprodukoval jejich nejznámější album – Ego:Echo. Desek mají již na kontě celkem 14 a těsně před koncertem v Papírně jim vyjde čerstvá novinka Stereolith a všichni jsme zvědaví, jak bude znít. Tvorba Ulan Bator se prolíná různými, převážně temnějšími vodami a pokud nic jiného, má silný hypnotický účinek - takže pozor ať se moc nezasníte! Na své si tak přijdou fanoušci kraut rocku, psychedelie, post rocku, avantgardy či noisu. Kapelou za celou dobu prošel bezpočet různých ostřílených hudebníků a každá jejich deska je tak prakticky originál s jediným pojítkem – Amary Cambuzatem, který postupně načerpal tolik různorodých vlivů, že další deska by mohla být klidně vážnou hudbou nebo jazz. No, my se těšíme jak blázen a ty si to alespoň déle jak 20 sekund poslechni…

https://www.youtube.com/watch?
https://www.youtube.com/watch?
https://www.youtube.com/watch?
http://www.ulanbator.biz/

Střiháte oušky a stavíte se do pozoru, když se řekne EsgmeQ + Climatizado + Esazlesa? Členové těchto kapel se slévají v proud zkalený po bouři a po celkem rychlovce v lampě se v Plzni ukáží znovu a tentokrát snad i s trochu delším setem. Sestava je plná otřískaných borců: sólisté Sisi (zpěv a vyprávění) a Bouše (sólokytara), mlžný skladatel a milovníky Satyry Johny (doprovodná kytara), (ne)klidná síla rytmické sekce Láďa (basa) a Honza (bicí).

Co říká kapela: „Smekněte!!!“
Co říká hudební kritika: „Když je někde Sisi, tak to prostě ze zásady nemůže bejt blbý.“ (zdroj Aran Epochal, Silver Rocket)
Co říká statistika: Kvalita vody v řece Ohři se průběžně zlepšuje. (zdroj státní podnik Povodí Ohře)

AT je dítko hudebníka, poety a performera Ladi Assage. Začátkem letních prázdnin 2016 se přidává vynikající hudebník, rytmer a hlavně bubeník Alex Sašín. Vytváří prostředí či zvukovou krajinu určitého charakteru a navozují tím atmosféru či vjem, který posluchač zpracuje jako jistou náladu, pocit, atd. Je to hudební prostředek k vytvoření psychického komfortu posluchače. Při hudebním settingu záleží na momentálním rozpoložení. Vnímáme okolní jevy a filtrujeme mysl přes duši. Hudební projev je pro nás druh relaxace. Při tvorbě se nenecháváme limitovat zaškatulkovanými hudebními styly ani časovým spektrem.
https://www.youtube.com/watch?

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.03.2017 15:31
Video




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka