Lékaři bez hranic v městech kraje ukazují realitu misí

Lékaři bez hranic znovu zamířili s putovní interaktivní výstavou do českých měst, návštěvníkům chtějí přiblížit realitu zahraničních misí.

Cílená propagace v Plzni

I letos jim přepravu výstavy po 12 městech zajišťuje logistická společnost DB Schenker.

„Snažíme se dělat a darovat to, co umíme nejlépe. Efektivní a kvalitní logistiku. Neziskovým a obecně prospěšným organizacím pomáháme dlouho dobu a jsme rádi, že můžeme Lékařům bez hranic pomoci jako logistický partner jejich foundraisingové putovní výstavy,“ komentoval zapojení společnosti DB Schenker její ředitel Tomáš Holomoucký.

Interaktivní putovní výstava po zimní odmlce opět navštěvuje centra českých měst. Tentokrát se výstava vydala od začátku dubna do konce června do dvanácti větších českých měst, kde se na centrálních náměstích zdrží vždy po tři dny. Organizace Lékaři bez hranic tak chce seznámit širokou veřejnost s tím, jak to na zahraničních misích vypadá, a jakým způsobem v místech postižených konflikty pomáhají.

Základem expozice jsou dva vybavené stany, které Lékaři bez hranic běžně využívají na některých ze svých misí. Návštěvníci si je mohou projít, zaposlouchat se do vyprávění průvodců o každodenním životě v oblastech válečných konfliktů a přírodních katastrof, nebo například o boji s krvácivou horečkou ebola. Mimo to mohou lidé pomocí virtuální reality nahlédnout do uprchlického tábora Domíz v Iráku, ochutnat terapeutickou pastu k léčbě dětské podvýživy nebo vyzkoušet masáž srdce.

Kde a kdy?

4. - 7. 6. Tachov, náměstí Republiky

9. - 12. 6. Klatovy, náměstí Míru

14. - 17. 6. Rokycany, Masarykovo náměstí

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka