Lékaři v Plzni diskutovali o nových trendech v artroskopii a sportovní medicíně

Jubilejní X. Národní kongres Společnosti sportovní traumatologie a artroskopie České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně se po 10 letech konal v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Rekordní účast, 380 přihlášených lékařů, fyzioterapeutů a sester přijelo nejen z Česka, ale  i ze zahraničí. Nechyběli účastníci ze Slovenska, Německa či Izraele.

Odborníci na kongresu diskutovali zejména nové techniky záchovných a rekonstrukčních operací zkřížených a postranních vazů i menisků kolena, záchovné artroskopické zákroky a složité rekonstrukční artroskopické operace kyčelního kloubu, ramena či hlezna nejen u vrcholových sportovců. Fyzioterapeuti si vyměňovali názory na nejnovější postupy a trendy ve fyzioterapii pooperačních a poúrazových stavů velkých kloubů, svalových zranění či v prevenci úrazů jak u dětských, tak i dospělých sportovců

V současnosti artroskopické operace tvoří téměř 50% všech ortopedických operací. Odborníci takto léčí jak děti, tak i biologicky mladší pacienty v produktivním věku a díky těmto vysoce specializovaným výkonům výrazně urychlují pacientům návrat ke sportu  i do běžné denní činnosti. Medicína obecně se stále posouvá kupředu, invazivních výkonů ubývá a jsou preferovány ke tkáním šetrnější operační metody.

Nové postupy popisuje doc. MUDr. Petr Zeman, Ph.D., MBA, lékař Kliniky ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí:„ V dnešní době máme dokonalejší diagnostiku, vybavení a operační techniky, které  umožnují zachovávat struktury vlastních kloubů. Nové trendy dané intenzivním výzkumem, lepší diagnostikou, dokonalejšími a šetrnějšími nástroji a v neposlední řadě i dlouholeté zkušenosti operatérů, to vše FN Plzeň nabízí svým pacientům.“

Lékaři Kliniky ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí FN Plzeň ročně provedou více jak 1200 artroskopických zákroků, díky kterým pacientům poskytují nejmodernější léčebné metody, zvýšený komfort nejen při rekonvalescenci, ale i při následné zátěži operovaných kloubů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka