Lékařská fakulta v Plzni otevírá ve středu dveře zájemcům o studium

Zájemci o lékařské povolání získají informace a mohou si vyzkoušet i praktické dovednosti, například chirurgické šití.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nově budovaný kampus Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy otevře ve středu 29. 1. své brány zájemcům o studium všeobecného i zubního lékařství. V moderní budově teoretických ústavů, která je v provozu od roku 2014, si zájemci i jejich rodiče budou moci prohlédnout posluchárny a výuková pracoviště. Den otevřených dveří nabídne přednášku o studiu, informace a modelové otázky k přijímacím zkouškám či prezentaci studentských spolků. Budoucí medici si vyzkoušejí vlastní zručnost, mimo jiné při chirurgickém šití na polštářku, měření tlaku nebo vyšetření karcinomu prsu. Připraveny budou i prohlídky vybraných pracovišť v tradiční budově lékařské fakulty, v Procháskově ústavu na Karlovarské třídě. 

Zájem o studium na plzeňské lékařské fakultě, která je součástí Karlovy univerzity, je již řadu let několikanásobně vyšší než počet přijímaných studentů. V letošním akademickém roce se v souladu s nařízením vlády podařilo zvýšit počet míst v prvním ročníku o 50. Neméně důležité ale je, aby co nejvíce mediků školu úspěšně dokončilo Hlavním cílem Dne otevřených dveří je proto lékařskou fakultu budoucím zájemcům co nejvěrněji představit. 

V průběhu dne zazní přednáška o studiu a také o přijímacím řízení. „Identickou přednášku opakujeme třikrát, aby se dostalo na všechny zájemce, začátky jsou v 9:00, 12:00 a 15:00 v Modré posluchárně. Vždy po přednášce budou následovat prohlídky Ústavů patologické fyziologie, biologie a biofyziky,“ upozorňuje Martina Buriánková, vedoucí studijního oddělení fakulty. Informace o přijímacím řízení, přípravných kurzech a ukázky modelových otázek budou rovněž k dispozici ve stánku studijního oddělení. 

Tradičně mohou zájemci poznat fakultu rovněž očima studentů. V prostorách budovy se představí studentské spolky Medicus Pilsensis, Live Saving Support, Medici v akci, SSS ČR a IFMSA a právě v jejich režii si adepti lékařského umění prověří svoji zručnost při chirurgickém šití, testování krevních skupin, čištění zubů, měření krevního tlaku, vyšetření karcinomu prsu na modelu či náběru krve z modelu ruky. 

V 10:30, 11:30 a 13:30 se zájemci mohou s průvodci z řad současných studentů přesunout do Procháskova pavilonu na Karlovarské třídě, kde se budou prezentovat Ústavy anatomie a histologie a embryologie.

Den otevřených dveří Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy

středa 29. ledna 2020, 9:00 – 16:00 hod, alej Svobody 76, Plzeň, UniMeC (Univerzitní medicínské centrum)

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.01.2020 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka