Lepší práci hledejte v lednu na veletrhu v Pekle

Co je to "lepší práce"? Pro někoho větší suma na výplatní pásce, pro jiného lepší pracovní podmínky. Kdo se někdy nechal nachytat na lákavé sliby v inzerátech, potvrdí, že mzda není všechno.

Cílená propagace v Plzni

Někdy teprve po nástupu zjistíte, že v "mladém kolektivu" není s kým rozumně promluvit, že vzít si dovolenou v době prázdnin dětí je prakticky nemožné, že přesčasy vám nikdo neproplatí nebo že vám někdo se stopkami hlídá čas na toaletě.

Jak vypadá firemní kultura, poznáte nejlépe při osobním setkání s personalistou. Jedinečnou příležitostí poznat hned několik desítek firem na jednom místě je tradiční Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem, který 30. ledna proběhne v plzeňském Pekle od 10 do 18 hod.

Již šestým rokem zde budou vystavovat desítky významných zaměstnavatelů z celého Plzeňského kraje - ČEZ, Drůbežářský závod Klatovy a.s., CHRIST CAR WASH s.r.o., MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o., O2 Czech Republic a.s., DIOSS NÝŘANY a.s., Plzeňské městské dopravní podniky, a.s., Typos, tiskařské závody, s.r.o., ZAT a.s., STYL PLZEŇ, výrobní družstvo, JTEKT Automotive Czech Plzen s.r.o., 4flow management GmbH, Faurecia Plzeň, s.r.o., ELFETEX, spol. s r.o. a řada dalších.

Nabízeno bude několik set pracovních pozic - od nekvalifikovaných až po specializované a manažerské: kvalitáři, skladníci, švadleny, seřizovači, disponenti a operátoři ve výrobě, mistři výroby, manažeři obchodu, technici, specialisti BOZP, manažeři projektů, řidiči, automechanici, personalisté, tiskaři, knihaři, účetní, logistici, vedoucí prodejen, pracovníci zákaznického servisu, programátoři, pracovníci controllingu, business konzultanti, referenti call centra, hostesky, provozní elektrikáři, specialisté eCommerce, obchodní referenti...

Například český výrobce obalů Pebal z Nýřan na veletrhu bude hledat 4 specialisty extruze a tisku. "Zájemci nemusí být z oboru, můžeme je i zaučit," říká Martina Gajdůšková, personalistka. "Takový specialista si může vydělat až 45.000 Kč. Samozřejmostí jsou stravenky, 5 týdnů dovolené, věrnostní odměny, příspěvek na penzijní či životní pojištění a benefitkarta na volnočasové aktivity v hodnotě 10.000 Kč ročně."

"Nehledáme jen operátory do výroby, ale také inženýry kvality, procesní inženýry, mechanika formaře, logistiky, skladníky," sdělila  Martina Schejbalová, vedoucí HR společnosti JTEKT v Plzni. "Kromě běžných benefitů máme také velkorysé odměny za věrnost firmě, které se pohybují od 15.000 Kč po 3 letech až do 50.000 Kč po deseti letech ve firmě a dostávají je všichni od operátorů po manažery."

Martin Klacián, HR specialista pro nábor  ČEZ, a.s. říka: "Na veletrhu budeme obsazovat pozice na zákaznickém centru v Plzni a v technické v distribuci. Mimo běžné benefity nabízíme i široké možnosti dalšího kariérního růstu v rámci skupiny ČEZ."

Na veletrhu najdou zájemci také rekvalifikace, jazykové vzdělávání a další kurzy, které souvisejí s pracovním životem. "Je škoda, že stále mnoho lidí neví, že úřad práce jim může proplatit tzv. zvolenou rekvalifikaci, kterou si sami vyhledají, až do výše 50.000 Kč. O schválení rozhoduje samozřejmě komise. Přitom nemusíte být bez práce, tedy "uchazeč o zaměstnání", ale můžete se registrovat jako "zájemce o zaměstnání", i když zaměstnání máte. Díky tomu lze získat proplacení rekvalifikace, zejména, pokud se na své stávající pozici cítíte ohrožení nebo nemůžete vykonávat dál svou profesi," radí Štěpánka Pirnosová, obchodní ředitelka Grafia, která na toto téma na veletrhu přednáší.

Doprovodný program zahrnuje i další přednášky, které souvisí s hledáním práce, např. jak se připravit na pracovní pohovor, jak se naučit „prodávat“ sám sebe, jak nastartovat své podnikání či jak předejít zadlužení apod. Po celý den bude probíhat zdarma poradenství pro trh práce a vzdělávání, image poradna, měření zrakové kondice, grafologické poradenství pro osobní rozvoj a řada dalších aktivit.

Seznam vystavujících, pracovní pozice i program najdete na webu praci.najdisi.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.01.2018 17:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka