Letní barokní festival v srpnu

Letní barokní festival pokračuje i v srpnu, velký zájem je o slavnosti na Zelené Hoře a v Manětíně.

Cílená propagace v Plzni

Letní barokní festival, díky němuž ožívají desítky památek po celém Plzeňském kraji, chystá v srpnu další dvě Barokní slavnosti plné zážitků v podobě dobové hudby, divadla, tance, iluminací, ale i chutí a vůní. Beznadějně vyprodaná je v tuto chvíli první z nich, která se koná 20. srpna na Zámku Zelená Hora u Nepomuka. Velký zájem je i o druhou srpnovou Barokní slavnost - organizátoři navyšují kapacitu autobusů, které povezou 26. srpna návštěvníky z Plzně do Manětína.

Na každou z Barokních slavností festivalu je kromě samostatné vstupenky možné zakoupit i balíček, který navíc obsahuje dopravu speciálním autobusem z plzeňského náměstí Republiky a zpět, uvítací číši vína a další benefity, například uzavřené prohlídky památek. Slavnosti jsou v průběhu léta celkem čtyři. V červenci zažili jedinečnou atmosféru barokního večera návštěvníci v Tachově a na Zámku Hrádek u Sušice.
Zájem o vstupenky s dopravou z Plzně je velký, na Zámek Hrádek byl autobus zcela vyprodaný a už teď nemáme ani jedno volné místo na Zelenou Horu, kam bohužel není možné kapacitu navýšit. Rozhodli jsme se ale, že přidáváme další autobus pro plzeňské zájemce o Barokní slavnost v Manětíně,“ říká David Brabec, produkční Plzně 2015.

Návštěvníci, kteří se 26. srpna vydají v 15 hodin autobusem z Plzně do Manětína, zažijí barokní jarmark s ukázkami tradičních řemesel, s pokrmy z místních surovin i vůněmi. Dále je čeká prohlídka zámku, průvod městem s žongléry a kejklíři a také iluminace barokních soch a sousoší. V kostele sv. Barbory se odehraje scénické hudební představení o starostech a radostech s láskou v baroku Usurpator tiranno souboru Musica cum gaudio. Závěr večera bude tradičně patřit dobovému ohňostroji.

Kromě čtyř Barokních slavností v Tachově, Hrádku u Sušice, na Zámku Zelená Hora (20. 8.) a v Manětíně (26. 8.) se v rámci Letního barokního festivalu odehrává řada akcí regionálních partnerů, kteří pokračují inspirováni projektem 9 týdnů baroka z roku 2015.

Vstupenky je možné zakoupit na portálech GoOut.cz a Plzeňská vstupenka, případně osobně v informačních centrech města Plzně, Plzeňského kraje či v DEPO2015. www.plzenskavstupenka.cz a www.goout.cz

Letní barokní festival koordinuje Plzeň 2015, zapsaný ústav, a organizuje na 20 regionálních partnerů. Festival se koná za podpory Plzeňského kraje v rámci projektu Západočeské baroko. Festival podpořilo Ministerstvo kultury ČR, město Plzeň, Czech Tourism, firma Boels, mediálním partnerem je Český rozhlas Plzeň.

Více informací na www.baroko2016.cz a www.zapadoceskebaroko.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.08.2016 10:16




5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka