Letní zahrada Měšťanské besedy v červnu opět ožije kulturou pro dospělé i děti

Zahrada Měšťanské besedy v Plzni se v létě 2017 opět otevře kulturním akcím nejrůznějších žánrů.

Cílená propagace v Plzni

Návštěvníci si tu budou moci vychutnat lahodnou francouzštinu v šansonech Chantal Poullain i charakteristicky chraplavý hlas slovenské šansoniérky Szidi Tobias. Na příznivce divadla čekají Monology vagíny nebo Commedia dell‘arte s Pavlem Liškou a Tatianou Vilhelmovou. Akce se konají pod širým nebem, avšak v případě nepříznivého počasí se přesouvají do sálů Měšťanské besedy.

Na léto již tradičně Měšťanská beseda v Plzni připravuje program akcí, které se odehrají venku na zahradě. „Vybíráme divadla, koncerty i taneční večery, které tu získávají neopakovatelnou atmosféru. Řada akcí se sem pro velkou oblibu u diváků vrací, mezi takové patří třeba divadelní hry Monology vagíny a Commedia dell‘arte, Komici s.r.o. nebo taneční večírek Po siréně swing!,“ říká Hana Rendlová, manažerka kulturních akcí v Měšťanské besedě. „Velký úspěch u nás předloni slavila Chantal Poullain jako zpěvačka francouzských šansonů, letos koncert zopakuje s jazzově laděnou kapelou,“ doplňuje Rendlová.

Na zahradní pódium se vrátí také každoroční benefiční koncert Jazz & Swing Night pro dětský úsměv, jehož výtěžek putuje do dětského domova v Trnové, i Mezinárodní dixielandový festival se svým 2. ročníkem. Nebude chybět ani oblíbená one man show Caveman či festival Živá ulice.

Naopak úplně poprvé se letos na zahradě Měšťanské besedy představí slovenská šansoniérka Szidi Tobias, která bravurně ovládá i jiné žánry a v Besedě už dokázala zaplnit Velký sál.

Na léto jsou připraveny také akce pro děti, na zahradě Besedy se uskuteční tři Hravé soboty a divadlo se tu bude hrát od 18. června do konce srpna 2017 každou neděli od 14:30 hodin.

Akce, jež se dle programu konají na zahradě Měšťanské besedy, se v případě nepříznivého počasí na základě rozhodnutí pořadatele přesouvají do vnitřních prostor. Informace o přesunu akce je uvedena v den jejího konání do 12 hodin na www.mestanska-beseda.cz.

Léto v Besedě 2017 – program

8. 6. 19:00 Po siréně swing
Krásná hudba, elegantní i divočejší tance, stylové oblečení… Pilsner Jazz Band bude vládnout swingové tančírně na zahradě Měšťanské besedy za vydatné pomoci Foxie's Melody Band, nového plzeňského uskupení, které interpretuje ty nejkrásnější melodie zlaté éry jazzu. Hrát se začíná v 19:00, ale už v 18:00 bude pro držitele vstupenek připravena lektorka Lenka Sekaninová se svým workshopem swingového tančení.

12. 7. 19:30  Jazz & Swing Night pro dětský úsměv
7. ročník benefičního koncertu zpěváka Petra Beneše a jeho kapely Jeepers Creepers, jehož cílem je udělat radost dětem z dětského domova. Vstupné je zcela dobrovolné a výtěžek koncertu putuje do Dětského domova v Trnové.

18. 7. 19:30 Šansony Chantal Poullain
Hluboko posazený sexy hlas, lahodná francouzština, jazzově laděná kapela pod vedením Štěpána Markoviče a atmosféra sladké Francie – to vše čeká návštěvníky koncertu Chantal Poullain, která zazpívá jak svoje vlastní písně, tak tradiční francouzské šansony.

23. 7. 17:00 Letní taneční večer
K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál). Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP. Vstup zdarma.

25. 7. 20:00 Caveman
Máte chuť se rozesmát až k slzám? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

2. 8. 20:00 Komici s.r.o.
Skvělé stand-up představení, ve kterém se představují ti nejlepší baviči z pořadu „Na stojáka“. Na zahradě Měšťanské besedy Vás pobaví Miloš Knor, Jakub Žáček a Nasty (Petr Cerha).

9. 8. 20:00 Monology vagíny
Dojemná a rozpustilá exkurze do neprobádané oblasti - ženské sexuality. V podání hereček Dáši Bláhové, Jitky Asterové a Michaely Sajlerové uslyšíte monology, které jsou zhutněnými, víceméně doslovně ze života opsanými soukromými dějinami žen s různou schopností čelit osudu.

11.  8. 17:00 2. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň
Během 2. ročníku festivalu se na pódiu vystřídá 5 dixielandových kapel, z níž jedna je opět zahraniční, tentokrát skvělí polští Dixie Company z Poznaně. Pochopitelně nebudou chybět plzeňští Pilsner Jazz Band a The Dixie Hot Licks, nejpopulárnější česká dixielandová kapela BrassBand.cz z Rakovníka a marching-show-band J. J. BrassBand. 

21. 8. 19:30 Szidi Tobias & Band
Když Szidi Tobias spustí z pódia svým charakteristicky chraplavým hlasem „odrhovačku“ Na hotelu v Olomouci, diváci v hledišti takřka vždy začnou tleskat. Slovenskou zpěvačku jistě znáte jako skvělou šansoniérku, ale Szidi bezvadně zvládá i další žánry. Na koncertě zazní písně nejen z jejího posledního alba Jolanka, ale můžete se těšit i na oblíbené skladby ze všech šesti dosud vydaných CD.

27. 8. 17:00 Letní taneční večer 2
K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál). Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP. Vstup zdarma.

28. 8. 19:30  Commedia dell‘arte
Takto jste ještě Pavla Lišku či Tatianu Vilhelmovou neviděli. Úspěšná komedie je plná záměn, převleků, gagů, situační komiky, ale i velmi jadrného humoru – je zkrátka přesně taková, jaká má hra žánru commedia dell'arte být.

Léto v Besedě 2017 - program pro děti

10. 6. 14:30 Hurá na prázdniny
18. 6. 14:30 Ulhaná princezna
25. 6. 14:30 Míček Flíček
2. 7. 14:30 O drakovi, který se chtěl koupat
9. 7. 14:30 Za každým rohem Jeskyňka
15. 7. 14:30 Hravá sobota: Indiáni!
16. 7. 14:30 O malé velrybě
23. 7. 14:30 Perníková chaloupka aneb popletená pohádka
30. 7. 14:30 Pohádky z paloučku
6. 8. 14:30 Ořechová pohádka
12. 8. 14:30 Hravá sobota: Piráti a námořníci
13. 8. 14:30 Jak ulovit zvíře
20. 8. 14:30 O Sněhurce
27. 8. 14:30 O nezbedné víle


Vstupenky jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka