Léto na Kašperku startuje. Nabízí hudbu i divadlo

Šumavské městečko Kašperské Hory se středověkým hradem Kašperk uprostřed lesů naplánovaly bohatý program – hudba, divadlo i noční prohlídky.

Jarní servisní akce AUTO CB

V sobotu večer 27. července přijede na Kašperk zahrát a zazpívat opět mezinárodní duo Fairy Dream. Exkurze do světa zapomenutých legend, kamenných kruhů a magických bytostí! Hudební uskupení Fairy Dream se věnuje především středověké a renesanční hudbě. Začátek bude na hradním nádvoří ve 20 hod.

Duo Fairy Dream tvoří italská zpěvačka, muzikantka a skladatelka Ida Elena De Razza a německý hudebník Albert Dannenmann.  Mezi její neznámější písně a skladby Idy Eleny patří Native Spirit (2017), the Ballad of the silver dressed lady (2012) a Un amore cosi grande (2018). Albert Dannenmann, známý též pod jménem Minstrel Albert hrál 12 let s kapelou Blackmore’s Night Ritchio Blackmoora.
Tradičním hostem na Kašperku je (už od roku 2001) divadelní spolek Kašpar, který na hradním nádvoří představí od 30. července do 3. srpna zájezdovou verzi Rozmarného léta – večer plný poetiky, krásné češtiny a hudby Petra Maláska. Letos nově představí i navazující Rozmarné léto – Bonus, které potěší hlavně diváky, kteří milují toto představení a chtějí si hezké pocity ještě uchovat a znásobit.
Lampy, kouzelný klobouk a strmý provaz – jak je to krásné býti kadeřavým. I toto léto otevřeme na Kašperk říční lázně Antonína Důry s molem a terasou pro návštěvníky, na náměstí přitáhne vůz kouzelník Arnoštek, napne provaz a představení může začít. 
 Samozřejmě nebude chybět Antonín Důra, mistr plovárenský, v podání Jana Potměšila, jeho svéráznou manželku Kateřinu si zahraje Eva Elsnerová, další role ztvární Tomáš Stolařík, František Kreuzmann, Miloslav Tichý, Eliška Mesfin Boušková, Jakub Špalek a Irena Kristeková.

Pro představení Rozmarné léto, které mělo na Kašperku premiéru v r. 2017, bylo primárně vyrobeno na míru dřevěné rozkládací hlediště pro 265 diváků, tzv. elevace, která od té doby každé léto stojí v horní části hradního nádvoří. Večer nabízí divákům výborný zážitek z představení, přes den poskytuje návštěvníkům hradu příjemné zázemí a vyhlídkové místo do okolní krajiny.
2. a 3. srpna se na Kašperku premiérově uskuteční představení Rozmarné léto – bonus. Rozmarný bonus lze přirovnat k bonusům filmů na DVD. Zde divák, který Rozmarné léto zná, najde to, co původní příběh zatajil, vynechal či opomenul – skrytá tajemství, rozhovory šeptané i scény s hvězdičkou. Nechybí nové písně, kouzla a triky i fakta historická.

V pátek 23. srpna od 20 hod. bude na nádvoří hradu Kašperk premiérové divadelní představení Enigmatické variace aneb láska až z hrob. V hlavní roli vystoupí Martin Stránský a Jan Maléř. Autorem hry je E. E. Schmitt. Vynikající, místy hořký, jindy zase vtipný a překvapivý děj ve vynikajícím hereckém ztvárnění.

I toto představení se odehrává pod širým nebem na hradním nádvoří, kde je postaveno podium a velké dřevěné hlediště, tzv. elevace pro 265 diváků. Hraje se bez nazvučení, protože na Kašperku je výborná akustika a když trochu vyjde i počasí, tak pod hvězdami. Díky absenci světelného smogu to stojí za to. Už léta nás fascinuje zvláštní schopnost hradních prostor, nenásilným způsobem vtáhnout diváka do děje příběhů divadelních her, aniž by se musely na hradě stavět náročné a extrémně výpravné scény. Možná je to tím, že díky své odlehlosti od obydlených oblastí je na Kašperku ticho a klid, které občas naruší krákání krkavců nebo zabečení ovcí.

Hrad Kašperk je v červenci a v srpnu otevřen 7 dní v týdnu, tedy i v pondělí od 9:30 do 18 hod.
Denně jsou připraveny prohlídkové okruhy Život na hradě a Stavba hradu, několikrát týdně interaktivní dětské prohlídky. Každé úterý se mohou návštěvníci zapojit do plstění ovčí vlny.

Vstupenky na všechny představení se dají zakoupit již nyní na: https://vstupenky.kasperk.cz/kasperk/list


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka