Loosovy narozeniny oslaví v sobotu vycházkou i čtením

Jak vypadal souboj mezi otcem moderní architektury Adolfem Loosem a spisovatelem Peterem Altenbergem o srdce jedné ženy? Jak se Peter Altenberg vyrovnával se faktem, že jeho „objevy“ ze světa něžného pohlaví nezřídka končily v Loosově náručí?

Cílená propagace v Plzni

A jak to, že přes to všechno dokázali Loos i Altenberg zůstat nejlepšími přáteli? To a mnohem více se dozví všichni, kdo přijdou v sobotu 10. 12. 2016 od 18:00  do plzeňského Loosova interiéru v Bendově 10 (Byt Krausových), kde v podání Martiny Samkové vyslechnou krátké povídky Petera Altenberga v geniálním překladu plzeňského rodáka Jana Hanče. Zájemci o vycházku plzeňskou čtvrtí, kde se nachází vysoká koncentrace Loosových realizací, mohou přijít 10. 12. 2016 v 16:00 před dům v Plachého ulici č. 6. Na programu je i cesta k Hančovu rodnému domu či zmínka o dalších osobnostech, které bydlely v této zajímavé části Plzně.

Akce, kterou připravilo Středisko západočeských spisovatelů, má za cíl připomenout jednak Loosovy 146. narozeniny (akce připadá na sobotu 10. 12. 2016, tedy přímo na den Loosových narozenin) a 100. narozeniny plzeňského rodáka, básníka a překladatele Jana Hanče.

Z programu k narozeninám otce moderní architektury Adolfa Loose:

16:00 –  Rodný dům Jana Hanče a  vycházka za domy spjatými s osobnostmi žijícími v Plachého ulici a okolí (dům Vendelína Budila, operní divy Elly Noëmi Koppové, Loosových klientů, etc.)  Sraz  v 16. h v Plachého ul. č. 6 (Plzeň)

18:00 – Minutové romány Petera Altenberga v překladu básníka Jana Hanče (Loosův interiér v Bendově 10, byt Krausových, Plzeň)


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka