Magistrát Plzně je v rámci kraje nejpřívětivější úřad

Magistrát města Plzeň již podruhé v řadě získal ocenění Přívětivý úřad 2017 jako nejpřívětivější úřad s rozšířenou působností v rámci Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

V letošním roce se jednalo již o druhý ročník soutěže, kterou vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky s cílem zmapovat přívětivost a otevřenost úřadů a zhodnotit tak kvalitu nabízených služeb. Letošního ročníku se účastnilo 165 úřadů obcí s rozšířenou působností včetně městských částí Prahy, druhé místo v rámci Plzeňského kraje obsadily Klatovy, třetí Rokycany.
 
„Město usiluje o to, aby bylo vstřícné a usnadňovalo lidem vyřizování jejich záležitostí i komunikaci s úřadem. Ta práce je kontinuální, neustále se snažíme zlepšovat fungování magistrátu a služeb pro občany,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Soutěž Přívětivý úřad spočívá v hodnocení přívětivosti a otevřenosti úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Hodnocení probíhalo na základě elektronického dotazníkového šetření, v němž bylo sledováno 56 kritérií rozdělených do kategorií: dostupnost úřadu pro občany, transparentnost úřadu, komunikace úřadu, řízení kvality a další aktivity úřadu.

„Zatímco v loňském roce jsme byli kladně hodnoceni za mobilní aplikaci ‚Plzeň – občan‘ nabízející rezervační systém k návštěvě úřadu, praktické návody na řešení životních situací, aktuální dopravní informace i za aplikaci Plzni.to sloužící k hlášení závad na městském majetku, letos se jednalo o ocenění celého komplexu poskytovaných služeb a zejména pak způsobu jejich zajištění vůči občanům,“ vysvětlil Petr Triner, ředitel Úřadu správních agend Magistrátu města Plzně.

V republikovém kole soutěže Přívětivý úřad 2017 byly jako nejlepší vyhodnoceny úřady obcí s rozšířenou působností měst Žďár nad Sázavou, Liberec a Valašské Klobouky. V rámci Plzeňského kraje se na druhém místě po Plzni umístily Klatovy, třetí příčku obsadily Rokycany.

Slavnostní ceremoniál vyhlášení výsledků soutěže se uskutečnil ve středu 17. května ve Vzdělávacím středisku Institutu pro veřejnou správu Praha v Benešově za účasti náměstka ministra vnitra pro státní službu Josefa Postráneckého, zástupce výkonného ředitele Svazu měst a obcí ČR Dana Jiránka, místopředsedy Sdružení místních samospráv ČR Jana Sedláčka a dalších osob.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka