Magistrát uspořádal charitativní sbírku mezi zaměstnanci

Deset pracovních dnů v týdnech od 5. do 16. prosince bylo na plzeňském magistrátu ve znamení již tradiční charitativní sbírky „Nebuďme lhostejní…“.

Cílená propagace v Plzni

Její čtvrtý ročník zorganizoval Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně. Sbírka se uskutečnila pod záštitou primátora města Martina Zrzaveckého a náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Evy Herinkové. Zaměstnanci magistrátu, městských obvodů, příspěvkových organizací a Městské policie Plzeň nashromáždili takové množství potravin a drogistického zboží, které zaplnilo tři dodávkové vozy. Darované věci pomohou ženám v azylových domech, obětem domácího násilí a dalším, kteří pomoc potřebují.

„Letošní ročník sbírky byl o týden delší, než ty předchozí. Vyšli jsme tak vstříc žádostem kolegů, kteří by z důvodu čerpání dovolených v závěru roku neměli šanci se sbírky zúčastnit. A to je velmi potěšující zjištění v době, která se solidaritou, pochopením a pomocí bližnímu příliš nevyznačuje. Jsem opravdu rád, že jsem součástí týmu, který není lhostejný,“ přiznal primátor Martin Zrzavecký.

„Děkujeme všem kolegům, kteří anonymně naplnili sběrné koše velmi potřebnými věcmi, postarali se tak o příjemné překvapení těm, co v životě moc štěstí nemají. Každý ze zaměstnanců magistrátu, ale také z úřadů městských obvodů, příspěvkových organizací a Městské policie Plzeň měl tak v adventním čase možnost přispět jakoukoliv drobností a zapojit se do humanitární pomoci směřované těm nejzranitelnějším – ženám v azylových domech, obětem domácího násilí, matkám s více dětmi, letos i opuštěným seniorům,“ upřesnila rezortní náměstkyně Eva Herinková.

Podle vedoucí odboru sociálních služeb Aleny Hynkové patří letos poděkování také Julianě Hamariové, farářce Sboru České církve evangelické Stříbro, která do sbírky nasměrovala dárky z projektu Diakonie ČCE „Krabice od bot aneb Děti darují dětem k Vánocům“. „Všechny shromážděné potraviny, drogistické zboží společně s hračkami a vánočními dárky budou prostřednictvím našeho odboru a za pomoci strážníků městské policie a odboru vnitřní správy magistrátu předány Naději, Městské charitě Plzeň a Domovince. Každá pomoc se počítá a každá z darovaných věcí skončí u toho, kdo ji skutečně potřebuje,“ uvedla Alena Hynková.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka