Malesice ušetří při rekonstrukci zbrojnice díky dotacím

Zastupitelé města Plzně schválili přijetí dotací na rekonstrukci hasičské zbrojnice v Malesicích, jde o projekt vysoutěžený za zhruba 5,97 milionu korun.

Cílená propagace v Plzni

Státní příspěvek z Ministerstva vnitra České republiky představuje 2,885 milionu korun a grant z rozpočtu Plzeňského kraje 1,923 milionu korun. Zbývající částku zajistí město Plzeň a Městský obvod Plzeň 9 – Malesice. Stavba musí být dokončena do 31. prosince 2017.      

„Částka kofinancování od obvodu se díky získání dotace nejen z ministerstva, ale i z kraje výrazně snížila, část bude ušetřena i soutěží. Do rozpočtu obvodu proto bude vrácena částka tři miliony korun, které obvod poskytl na předfinancování projektu. Je to dobrá zpráva pro Malesice, finanční prostředky mohou využít jinde,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Výsledná podoba rekonstruovaného objektu byla zvolena tak, aby korespondovala s okolní zástavbou domů vesnického typu. Kromě přistavění zbrojnice se budou opravovat i stávající konstrukce, neboť převážná většina z nich je již v nevyhovujícím stavu. „K nynějšímu garážovému stání přibude stání pro druhé hasičské vozidlo. Na takto   zvětšený půdorys bude přistavěno druhé nadzemní podlaží. Hasiči tak získají prostory pro dnes chybějící zázemí pro šatnu, umývárnu se sprchou a WC,“ doplnil Pavel Kotas.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka