Malí baseballisté z Plzně zazářili na turnaji a zvou na veřejný trénink

Plzeňský tým U9 skončil na MČR U9 2018 na fantastickém 4. místě.

Cílená propagace v Plzni

Před Plzeňáky se objevily jen týmy zvučných jmen, v semifinále dokonce celý zápas Plzeň vedla a nakonec prohrála jen o jeden bod, 4 : 5. Prostě skvělá forma hráčů a jednoznačně nejlepší výsledek historie plzeňského baseballu na scéně ČR.

Tým dvou trenérek se chystal na kvalifikaci do Prahy jako na poslední turnaj sezóny. Překvapivě postoupil ze třetí příčky na finální MČR na Hluboké a slavil tak nečekaný úspěch.  Na Hluboké se sjelo 16 nejlepších týmů z ČR.

Ve skupině A čekali plzeňské hráče soupeři Nuclears Třebíč, Olympia Blansko a Miners Kladno. První páteční zápas s Třebíčí skončil prohrou 0 : 15. Jasný favorit potvrdil své kvality, ale plzeňští baseballisté si i tak hlavně užívali atmosféru turnaje a těšili se na další zápas. Zápas proti Olympii Blansko sice skončil další prohrou, ale jednalo se o vyrovnanou hru, kdy Západočeši chvíli i vedli.

Po sobotní výhře nad Miners Kladno končí Plzeň na 3. místě ve skupině. Prvním soupeřem z jiné skupiny byl tým Pipas Brno. Po výhře 8 : 5 je jasné, že minimálně osmá příčka je jistá. Nad Eagles Praha opět Plzeňáci vítězí, tentokráte 10 : 8.

 V neděli se opět setkali s Nuclears Třebíč. Tentokrát ale po vynikající hře prohráli jen těsně 4 : 5.

Poslední zápas o 3. místo proti Hrochům končí prohrou, takže tým U9 Baseball Plzeň nakonec na Hluboké obsadil nádhernou 4. příčku na MČR.

 Jiří Šiman dodává:

„Nikoho z nás by to ani ve snu před turnajem nenapadlo. Velké díky patří oběma trenérkám, co za celou sezónu s dětmi dokázaly, už úspěch na kvalifikaci byl nečekaný. Velké díky patří rodičům, za hlasitou podporu během turnaje a celoroční podporu svých malých hráčů. Já jsem byl na turnaji jen jako host - coach a nadhazovač týmu, ale užil jsem si tento víkend náramně a věřím, že všichni hráči stejně jako já. Budou mít ještě hodně dlouho pozitivní vzpomínky.“

Všechny děti ve věku 4 – 9 let, které baseball zaujal, zve ředitelka rozvoje klubu Baseball Plzeň Klára Němcová na „Open trénink“, který se koná v pátek 12. 10. od 15 do 17 hod na školním hřišti 21. ZŠ, Slovanská alej 13, Plzeň. Sraz je před hlavním vchodem.

"Přijďte si baseball také vyzkoušet, společně si zatrénujeme a užijeme si pěkné odpoledne! Těšíme se na vás," zvou trenéři.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.10.2018 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka