Martin Straka: Korejský hokej míří vzhůru

HC Škoda Plzeň sehraje dne 9. srpna 2017 od 17:30 na domácím ledě v Home Monitoring Aréně v rámci letní přípravy utkání s hokejovou reprezentací Jižní Koreje.

Cílená propagace v Plzni

Zeptali jsme se proto Martina Straky, jak prestižní utkání to bude a co si od něj osobně slibuje.

Co říkáte na nápad sehrát v rámci přípravy utkání s korejskou reprezentací?
Nápad se mi velice líbí a bude to určitě zajímavé zpestření přípravy nejen pro hráče, ale i pro fanoušky. Jižní Korea vše směřuje k zimní olympiádě 2018 v Pchjongjangu a v poslední době investovala do hokeje hodně úsilí a peněz. V týmu najdeme spoustu naturalizovaných Američanů a Kanaďanů a proti těm se nikdy nehraje jednoduše. Ostatně, jejich postup do A kategorie mistrovství světa pro příští rok naznačuje, že se nejedná o žádný druhořadý tým. Sám jsem zvědavý, s jak kvalitním týmem se naši kluci na ledě potkají.

Pro Vás je zápas zajímavý ještě z jiného důvodu. Jim Paek, současný trenér Jihokorejců, je vaším bývalým spoluhráčem z Pittsburghu. Jste v nějakém bližším kontaktu?
Jima znám samozřejmě velmi dobře. Hráli jsme spolu v Pittsburghu i v Ottawě. Je to fajn chlap, ale v bližším kontaktu nejsme. Nicméně, moc rád ho zase uvidím. Určitě si před nebo po zápase popovídáme.

Pro Plzeň se bude jednat o jedno z prvních utkání letní přípravy. Co si od zápasu slibujete?
Pro nás to bude jedno z prvních utkání po vstupu na led. Kluci si zvykají na novou výstroj a vstřebávají náročné tréninkové dávky. Bude to tedy hlavně o hledání vhodných kombinací hráčů a o ladění souhry, ale to nic nemění na tom, že budeme chtít toto netradiční utkání vyhrát.

Bude na tento zápas nějaké vstupné?
Zápas se odehraje v rámci přípravy za standardní jednotné vstupné 50 Kč. Pro majitele permanentek bude jako vždy zdarma. Věřím, že si fanoušci najdou cestu na stadion a podpoří nás i v průběhu léta. Tímto bych je rád všechny pozval. Přijďte, určitě se budete bavit!



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka