MAS Radbuza vyhlásí první výzvy pro žadatele a rozdělí do svého území více než 93 milionů

Nejmladší Místní akční skupina Plzeňského kraje s názvem MAS Radbuza, působící na jihozápadním Plzeňsku v okolí Dobřan, Holýšova, Stodu a Nýřan, bude rozdělovat evropské dotace.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pomohou v oblasti školství, dopravy, zemědělství i na drobné opravy chotěšovského kláštera. 

Brzy po schválení Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Radbuza vyhlásí první výzvy pro žadatele, na jejichž projekty bude rozděleno v programovacím období 2014–2020 více než 93 milionů Kč z fondů Evropské unie. Podpořeny budou zejména aktivity vedoucí k rozvoji území a zvýšení kvality života ve venkovském prostředí formou investice do infrastruktury škol a obcí, bezpečnosti v dopravě, zemědělského i nezemědělského podnikání, do rozvoje sociální problematiky a dalších oblastí.  Část finančních prostředků je také vyčleněna na revitalizaci dominanty území, kterou je národní kulturní památka – Klášter premonstrátek v Chotěšově. 

Žádat o dotace mohou jednotlivé obce, podnikatelé, neziskové organizace, školská zařízení a další subjekty, které působí v zájmovém území MAS Radbuza. Okruh oprávněných žadatelů je daný pro každou oblast podpory a bude vždy uveden u konkrétní vyhlášené výzvy.

MAS Radbuza pro své žadatele v současné době vytváří nový a přívětivější vzhled webových stránek. Ty budou mnohem přehlednější, a to i díky animovaným postavičkám, zastupujícím podnikatelský, veřejný a neveřejný sektor, které budou provádět žadatele světem dotací MAS Radbuza. 

Místní akční skupina (MAS) Radbuza vznikla v roce 2011 a je tedy nejmladší místní akční skupinou v Plzeňském kraji. Působí v oblasti Dobřanska, Holýšovska, Chotěšovska, Nýřanska a Stodska. V minulém programovacím období 2007–2013 MAS Radbuza neměla možnost získat do území finanční podporu, avšak od začátku svého působení aktivně vytváří Strategii komunitně vedeného místního rozvoje, ve které jsou definovány zájmy a rozvojové potřeby území zjištěné na základě komunitního projednávání a analytických šetření. Více informací je možné získat na webových stránkách www.mas-radbuza.cz nebo od vedoucího zaměstnance pro realizaci SCLLD.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.03.2017 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka