Memorandum počítá s novým hřištěm pro mládežnický fotbal, podepsána v oblasti sportu budou další tři

Mladí fotbalisté z Regionální fotbalové akademie Plzeňského kraje dostanou k dispozici nové hřiště s přírodní trávou a rozcvičovací plochu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město Plzeň přispěje částkou 250 tisíc korun na přípravu projektové dokumentace, schválili zastupitelé. Podpora vybudování nové fotbalové plochy pro rozvoj mládežnického fotbalu je jedním z bodů Memoranda o spolupráci mezi Plzeňským krajem, Fotbalovou asociací České republiky, Viktoria Plzeň – fotbal, z. s. a statutárním městem Plzeň. Slavnostně podepsáno bude 10. února na plzeňské radnici, a to spolu s dalšími třemi memorandy o spolupráci v oblasti sportu.

„Hřiště s přírodní trávou a rozcvičovací plochou pro potřeby regionální fotbalové akademie plánuje realizovat na pozemcích města ve Skvrňanech spolek VIKTORIA PLZEŇ – fotbal. Tato stavba umožní zkvalitnit přípravu elitní fotbalové mládeže a současně také rozšíří sportovní infrastrukturu na území našeho města,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Viktoria Plzeň – fotbal, z. s. požádal loni v listopadu město Plzeň o kofinancování projektu výstavby hřiště ve výši pět milionů korun, částku schválilo poté zastupitelstvo při projednávání návrhu rozpočtu na rok 2017 a je blokována ve Fondu rezerv a rozvoje města Plzně.

Memorandum o spolupráci na realizaci projektu hřiště s přírodní trávou není jediným, které bude město Plzeň podepisovat. V pátek 10. února budou podepsána i další tři memoranda, všechna se týkají podpory sportu. Uzavřeno bude memorandum o spolupráci města, kraje, Českého svazu ledního hokeje a HOCKEY CLUBU Plzeň 1929 prosazující společné zájmy při podpoře Regionální hokejové akademie, dále mezi městem, krajem, Českou triatlonovou asociací a spolkem Triatlon Plzeň podporující rozvoj Triatlonové akademie Plzeň a podepsáno bude také Memorandum o spolupráci mezi městem, krajem, Českým tenisovým svazem a TK Slavia Plzeň podporující Regionální tenisovou akademii Plzeňského kraje. Podpis se uskuteční v 10 hodin.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka