Město Plzeň podpoří projekt zázemí hokejové akademie, vybudování hřiště pro pozemní hokej i další akce

Díky úsporám a zlepšenému příjmu ve svém letošním rozpočtu podpoří město Plzeň několik dalších projektů. Zastupitelé schválili rozpočtové opatření, které s tím souvisí.

Cílená propagace v Plzni

Nejvyšší sumu, celkem 25 milionů korun, uvolní radnice na vybudování nového objektu s ubytovacími prostory a tělocvičnou, a to pro Regionální plzeňskou hokejovou akademii, objekt vznikne v lokalitě u zimního stadionu. Podpořen byl také projekt obnovy hřiště pro pozemní hokej v Liticích, z úspor budou dorovnány náklady mateřských škol na prodlouženou provozní dobu a další.

„Největším projektem, který chceme podpořit v tomto případě ze zlepšených příjmů z loterií, je vybudování ubytování a tělocvičny u druhé ledové plochy hokejového stadionu. Dlouhodobě se držíme pravidla, že peníze z hazardních her vracíme do oblasti volnočasových aktivit a na prevenci kriminality. S Plzeňským krajem máme rozjednáno, že město uvolní 25 milionů korun a přibližně stejnou sumou přispěje i kraj. Hokejová akademie je společným projektem města, kraje, oddílu a svazu a díky tomuto projektu získají mladí hokejisté kompletní zázemí, nebudou muset dojíždět na tréninky z internátů,“ přiblížil projekt ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Nový objekt bude připojen k tréninkové hale, po obvodu vznikne ubytování, uprostřed bude tělocvična. V lokalitě aktuálně město buduje dvě tréninková hřiště.

Dalším z podpořených projektů je rekonstrukce hřiště pro pozemní hokej TJ Plzeň v Liticích, za zhruba 14 milionů korun tam vzniknou i šatny a zázemí pro hokejový klub. „Oddíl si na projekt již podal žádost o dotaci na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, získat může podporu v maximální výši 60 procent, tedy zhruba 8,5 milionu korun,“ doplnil Pavel Kotas. Zbylých zhruba 6 milionů korun bude financováno vícezdrojově, kdy oddíl má k dispozici přibližně půl milionu korun, částkou milion korun by měl přispět městský obvod, tři miliony korun poskytne Plzeň a příspěvek až do výše 1,5 milionu korun přislíbil také Plzeňský kraj. „Jde o klub s mezinárodními úspěchy, který si takové zázemí zaslouží. O rekonstrukci usiluje oddíl už mnoho let,“ doplnil ekonomický náměstek.

Částku 1,5 milionu korun město uvolní na dokončení projektu rekonstrukce objektu v ulici Karla Steinera, v němž získají nové zázemí strážníci ze služebny městské policie ve Skvrňanech. Budova bývalé školky bude zrekonstruována a upravena na služebnu. Ta je zatím umístěna v nevyhovujících a stísněných prostorách. Strážníkům má sloužit přízemí, zřízen bude nový vstup do objektu, přístup a parkovací stání. Upraven bude i prostor v prvním patře pro využití Klubu železničních modelářů včetně zachování stávajícího vstupu do objektu pro klub s navazujícím schodištěm. Projekt počítá s opravou střechy, zateplením objektu, výměnou oken a dveří, provedením nových vnitřních instalací a úpravou okolí.

Z úspor budou dorovnány také náklady některých mateřských škol s prodloužením jejich provozní doby. K prodloužení došlo v minulém roce na základě dohody města Plzně a městských obvodů. Část peněz, konkrétně 1,07 milionu korun, je určeno také na projektovou dokumentaci, jež má řešit vznik dalších komunitních bytů v domě U Jam 23. Tam Plzeň nedávno za 21 milionů korun vybudovala 11 nových komunitních bytů pro seniory a zdravotně znevýhodněné, vznikly v nástavbě části východního traktu objektu. „Rádi bychom tam vybudovali další byty. Vznikly by z garáží v přízemí objektu,“ doplnil Pavel Kotas. Zároveň je v plánu celý objekt zateplit a vyměnit balkonové soupravy.

Usnesením, které schválili zastupitelé, byly také do investičních akcí zařazeny některé projekty, u nichž se město dohodlo s obvody na kofinancování. Jde například o projekt Rekonstrukce Revoluční ulice (Rolnické náměstí) v Lobzích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka