Město Plzeň podpoří tři další projekty ze svého fondu životního prostředí

Zastupitelé schválili poskytnutí finanční podpory z Fondu životního prostředí města Plzně třem projektům.

Cílená propagace v Plzni

Z fondu bude uvolněno celkem 310 tisíc korun na vybudování dětského herního prvku na Doubravce, vydávání časopisu Vítaný host a na letní příměstský tábor pořádaný Sdružením přátel Zoologické a botanické zahrady města Plzně IRIS.           

Na dětském hřišti v Plzni na Doubravce musela být kvůli špatnému technickému stavu odstraněna herní sestava Loď Lipno. Nyní bude nahrazena novou, a to Lodí Karavela s tobogánem. Vybudování nové atrakce přijde na 550 tisíc korun. Město přispěje z fondu 200 tisíci korunami.  „Přínosem projektu je zejména motivace dětí pro pobyt venku na dětském hřišti,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Dalším projektem je vydávání čtvrtletně vycházejícího časopisu Vítaný host 2017, který se zabývá mimo jiné i životním prostředím v Plzni. Na něj fond uvolnil částku 60 tisíc korun. Město rovněž podpořilo částkou 50 tisíc korun environmentálně zaměřený desetidenní letní příměstský tábor, jenž již několik let pořádá sdružení IRIS. Z peněz budou zakoupeny pomůcky, odborné knihy a drobné motivační předměty s environmentální tématikou.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka